Pardubická záchranná služba postaví nová výjezdová stanoviště z evropských dotací

Záchranáři v Pardubickém kraji si polepší. Pardubický kraj jim v Hlinsku a Poličce opraví, respektive postaví nová výjezdová stanoviště. Posádky sídlí v budovách, odkud je daleko do skladů s léky a zdravotnickým materiálem. Do garáží se jim nevejdou velké sanitky. Pardubický kraj teď získal zhruba 25 miliónů z evropských dotací, aby podmínky pro záchranáře vylepšil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranka přiváží zraněnou pacientku

Záchranka přiváží zraněnou pacientku | Foto: zzspak.cz

„Do dvou minut od přijetí výzvy se musí vyjíždět. Tady ta cesta je desítky metrů dlouhá, je to kličkovaná chodbami, kde jsou civilistů a může tady kdykoli být nějaká překážka,“ ukazuje krkolomnou cestu posádky v Hlinsku ředitel krajských záchranářů Pavel Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nových výjezdových stanovištích záchranářů v Pardubickém kraji informovala redaktorka Iveta Záleská

Podobná situace je i v Poličce. Teď se situace změní. Pardubický kraj získal zhruba 25 milionů korun z evropských dotací, které rozdělí mezi Poličku, Hlinsko i Pardubice.

V Poličce vyroste úplně nová budova za zhruba 10 milionů korun na pozemku u hřbitova. Její výstavba se ale opozdí kvůli opakování veřejné soutěže na dodavatele stavby. Potvrzuje to vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Miroslav Gregor:

„I když je to krásná stavba na zelené louce, tak se přihlásily jen dvě firmy. Jedna byla vyloučena, a protože zůstala jen jedna, tak to výběrové řízení muselo být zrušeno a bude se opakovat.“

Dalších 10 milionů půjde do Hlinska, kde už začala rekonstrukce budovy bývalé veterinární správy. Za několik měsíců tu dělníci vybudují nové garáže a zázemí pro záchranáře. Za zbývajících 5 milionů upraví garáže hlavní základny v Pardubicích.

„Dobrá zpráva je to pro Hlinsko a Pardubice, tam už se začalo stavět a stavba je předána dodavateli stavby. Dá se očekávat, že v letošním roce bude dokončena,“ dodává Gregor.

Záchranářům v Hlinsku a Poličce se tak brzy zásadně zlepší podmínky pro práci.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme