V libereckém Vesci startuje hudební festival Benátská!

Ve sportovním areálu v libereckém Vesci dnes začíná hudební festival Benátská! První den nabídne festival přehlídku revivalových kapel, v dalších dnech jsou pak na programu třeba Tomáš Klus, Mňága a Žďorp nebo Michal Prokop s Framus Five, slovenské kapely Tublatanka či Team s Pal'o Haberou nebo finská formace HIM. Akce potrvá až do neděle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadšení diváci festivalu Benátská noc 2010

Nadšení diváci festivalu Benátská noc 2010 | Foto: Tomáš Adamec

„Měli jsme zrovna telefonát s Ivanem Králem, je už v republice, plně zkouší, těší se na festival. Pal'o Habera, ten se vrátil ze Spojených států – je to vlastně jediné jeho festivalové vystoupení v Čechách a po dlouhé době,“ lákal pořadatel festivalu Pavel Mikez.

I když je festival především o hudebních zážitcích, někteří lidé z okolí si stěžovali na hluk do pozdních nočních hodin. Liberecký magistrát proto vydal vyhlášku, která omezuje dobu, po kterou se může hrát. To by mělo být ve čtvrtek do 23 hodin, v pátek a sobotu do dvou do rána a v neděli do 22 hodin.

Přehrát

00:00 / 00:00

O festivalu festivalu Benátská! natáčela redaktorka Ivana Bernáthová

„Jedna naprosto jednoznačná a oprávněná stížnost je, proč nám hraje Benátská do dvou do rána, když máme jít v pátek a v pondělí do práce. Takže vyšla městaká vyhláška, která upravuje provoz na Benátské,“ uvedl náměstek liberecké primátorky Jiří Rutkovský (Unie pro sport a zdraví).

Na to navazují i další organizační opatření, třeba provoz autobusů, které mohou návštěvníci bezplatně využít. Jezdit budou mezi festivalovým areálem a centrem Liberce.

„Z centra Liberce je to ve čtvrtek po půlhodině, v pátek, v sobotu a neděli v hlavním programu po čtvrthodině po celou dobu konání festivalu. A 30 minut po konci programu vždycky ještě autobus odveze návštěvníky do centra,“ přiblížil Pavel Mikez.

Stanovat se smí i u aut

Lidé by měli využívat pokud možno hromadnou dopravu, na tu osobní, stejně jako na pořádek v areálu, přilehlém kempu a na parkovištích budou dohlížet policejní hlídky.

Benátská! Dřív znali lidé festival jako Benátskou noc, to se však od letošního 22. ročníku mění. „Slovo Benátská je mnohem údernější. Navíc původní jméno bylo spojené i s místem, kde jsme dvě desetiletí festival pořádali. Takže mnoho našich fanouškům nám dodnes občas říká Malá skála. To vše by měl nový název zpřehlednit,“ uvedl pořadatel festivalu Pavel Mikez.

„Zaměříme se také na kapsáře, eliminaci trestné činnosti zejména majetkového charakteru, jako je například vloupání do vozidel či krádeže. Rovněž budeme provádět dohled nad silničním provozem a kontrolovat, zda řidiči dodržují dopravní značení, uzavírky a zda neparkují mimo vyhražený prostor,“ uvedla policistka Jana Světlá.

Parkování už nebude možné v dolní části Vesce, kde účastníci obtěžovali hlukem místní lidi. Ubytovaným v kempu však bude plně k dispozici hlavní parkoviště. Pořadatelé nově lidem umožní spát v kempu přímo v autech nebo ve stanech vedle nich.

Kromě hudby slibuje Pavel Mikez lidem i další zábavu, třeba tribunu s žonglérskými výstupy, vyhlídkové lety vrtulníkem nebo adrenalinové atrakce.

Příprava hudebního festivalu Benátská! v areálu v libereckém Vesci | Foto: Ivana Bernáthová

Ivana Bernáthová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme