Brož na 400 metrů překážek ani Veleba na stovce do finále nepostoupili

Hned poté, co se v Curychu umoudřilo počasí a začalo se s půlhodinovým zpožděním závodit, představili se na běžeckém oválu dva čeští běžci. V semifinálovém rozběhu na 400 metrů překážek skončil na 6. místě Michal Brož a Veleba se výkonem v semifinále 10,38 zařadil na celkovou 13. pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český sprinter Jan Veleba postoupil do semifinále běhu na 100 metrů

Český sprinter Jan Veleba postoupil do semifinále běhu na 100 metrů | Zdroj: Reuters

Semifinálový rozběh na 400 metrů překážek má za sebou český běžec Michal Brož. Nastoupil hned v prvním běhu a časem 50,39 vteřiny skončil na 6. místě.

To na postup do finále nestačilo, ale při své první velké akci Brož velice příjemně překvapil. Při rozběhu si dokonce vylepšil své letošní osobní maximum na 49,90 vteřiny.

V semifinále běhu na 100 metrů zaběhl výborný čas Jan Veleba, který za svým letošním maximem zaostal pouze o pět setin vteřiny. A to je při takhle nepříznivém počasí opravdu velice slušné. Přesto to na postup mezi nejlepších osm nestačilo.

"Ale s výkonem jsem spokojený. Na to v jakém se běžello protivětru, tak je to výborný čas," říkal v cíli český sprinter Jan Veleba.

Výkony českých atletů můžete sledovat prostřednictvím přímých přenosů na našem webu zpravy.rozhlas.cz, ME můžete poslouchat i vidět na DAB kanálu ČRo SPORT v multiplexu TELEKO.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme