Muž, který v Plzni polil dívku kyselinou, je ve vazbě

Muže, který loni v listopadu polil pětadvacetiletou dívku kyselinou, poslal soud do vazby. Útočníkovi hrozí až výjimečný trest, k činu se před soudem nevyjádřil. Dívka po útoku bojovala o život, teď je v domácím léčení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policie

policie | Foto: Jan Rosenauer

„V souvislosti s případem poleptané ženy jsme zahájili trestní stíhání osoby pro zvláště závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu. V případě pravomocného odsouzení mu hrozí patnáct až dvacet let odnětí svobody nebo výjimečný trest,“ dodává policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Policie zadržela hledaného muže v pondělí. Podle jeho přátel, kteří ho přišli k budově soudu podpořit, se ale žádného trestného činu nedopustil.

Muž napadl pětadvacetiletou ženu loni v listopadu v plzeňské části Lobzy v ulici Pod Vrchem. Kyselina ženě poleptala obličej, včetně očí, nohy i paže.

Od té doby prodělala několik plastických operací, stále má bolesti a musí se léčit. Kvůli finančně náročné léčbě dokonce její rodina vyhlásila veřejnou sbírku.

Vojtěch Koval, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme