Příští týden by se měli poprvé setkat prezidenti Ruska a Ukrajiny

Ruský deník Kommersant dnes napsal, že by se příští týden v Minsku měli setkat prezidenti Ukrajiny a Ruska Petro Porošenko a Vladimir Putin. Šlo by o jejich první setkání mezi čtyřma očima. Ukrajinská armáda dnes prý dobyla významnou část Luhansku. Zároveň oznámila, že do oblasti přijelo z Ruska velké množství vojenské techniky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin

Ruský prezident Vladimir Putin | Foto: Sergei Chirikov | Zdroj: ČTK

Ještě předtím, v předvečer ukrajinského Dne nezávislosti, přijede v sobotu do Kyjeva německá kancléřka Angela Merkelová.

Zástupci Červeného kříže v současné době jednají v Doněcku o bezpečnostních zárukách pro průjezd ruského humanitárního konvoje. Silnice do Luhansku, po které by měl konvoj projet, ale zůstává kvůli ostrým bojům neprůjezdná.

Podle velitelů ukrajinské armády údajně do oblasti proniklo z Ruska asi 150 těžkých obrněných vozidel a až 1 200 ruských vojáků. Informace ale nejsou potvrzené.

Ukrajinská armáda bez podrobností oznámila, že dostala pod kontrolu významnou část Luhansku.

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk znovu zdůraznil ničivý dopad, který má konflikt na ukrajinskou ekonomiku. V oblasti Donbasu je podle něj zatopená většina šachet v uhelných dolech.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme