Krejčíř získal zpět zabavený majetek za 30 milionů, podle Exekutorské komory ho prodat nemůže

Soud uvolnil část zablokovaného majetku uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, který krátce po jeho útěku zabavil stát. Vrácené cennosti mají hodnotu desítek milionů korun. Měli je získat poškození, jako první se ale o majetek přihlásili Krejčířovi právníci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu. 2. 12. 2013

Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu. 2. 12. 2013 | Foto: Robert Mikoláš

Soud uvolnil část zablokovaného majetku podnikatele Radovana Krejčíře za desítky milionů korun, aby jej mohli získat poškození. Jenže ostrouhali. Jako první se přihlásili Krejčířovi advokáti. Upozornil na to server Aktuálně.cz.

Advokáti Krejčíře si cennosti vyzvedli jen krátce předtím, než na úřad dorazil soudní exekutor Juraj Podkonický zastupující jednoho z Krejčířových věřitelů.

Věci za více než 30 milionů korun, mimo jiné obrazy od známých umělců, motorky nebo nábytek, předal Krejčířovým právníkům ze společnosti MSB Legal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.

„Úřad pro zastupování státu vydal zajištěný majetek Radovana Krejčíře na základě usnesení Městské soudu v Praze. Jednalo se o movité věci a sbírku obrazů,“ popisuje mluvčí úřadu Robert Hurt.

Podle mluvčí Exekutorské komory Petry Báčové ale právníci nemůžou majetek prodat. „Jedná se o režim zákazu nakládání dlužníka s majetkem. Dlužník nemůže tento majetek jakkoli převádět, například ve smyslu prodeje těchto věcí,“ vysvětluje.

Krejčířovi právníci situaci nekomentují.

Radovan Krejčíř byl v ČR odsouzen k 10,5 roku vězení za majetkové a násilné trestné činy. Dostat ho za mříže se snaží české úřady od roku 2005. Tehdy policie vtrhla do jeho vily, odkud se ale podnikateli podařilo utéct. Po krátkém pobytu na Seychelách dorazil v roce 2007 do JAR, kde se jeho jméno objevuje ve spojitosti s organizovaným zločinem. V současné době je v jihoafrické vazbě.

bre, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme