Muž propuštěný na podmínku v Olomouci znásilnil mladíka. Hrozí mu 10 let vězení

Policisté dopadli muže, který před týdnem znásilnil v Olomouci mladíka. Zadrženému pachateli, který byl už v minulosti ve vězení, hrozí za znásilnění nepodmíněný desetiletý trest.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouta (ilustrační foto)

Pouta (ilustrační foto) | Foto: Městská policie Kladno

Pětatřicetiletý muž je ode dneška ve vazbě. Mladíka znásilnil v noci z pátku na sobotu, když se vracel z práce domů a násilník si ho vyhlédl na ulici.

„Sledoval ho od Žižkova náměstí až po železniční polikliniku,“ uvedl vrchní komisař z olomouckého ředitelství policie Kubák.

V odlehlém koutě pak muž subtilního mladíka povalil do křoví a znásilnil. „Napadený neutrpěl žádné zranění,“ dodal Kubák.

Pachatele se policistům podařilo vypátrat díky zveřejnění záznamu bezpečnostních kamer, na kterém jej poznali tři lidé.

Zadržený muž byl v minulosti odsouzen za přepadení olomoucké zastavárny na 12 let. „Zranil a svázal tehdy obsluhu zastavárny, která na následky zranění a zadušení zemřela,“ řekl Kubák. Z vězení vyšel vloni o dva roky dřív s dvouletou podmínkou.

„Podmínku má až do roku 2020. Tudíž v případě, že se neosvědčí, si odsedí ještě ty dva roky. V současné době je ohrožen trestní sazbou 10 let za současný delikt, plus by si měl ještě dosedět ty dva roky,“ potvrdila policejní komisařka Alena Dudešková.

ČTK, Tomáš Minarčík, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme