Tenisté Rosol a Kvitová vyhráli generálky na US Open

Dobrou formu před nadcházejícím grandslamem prokázali na amerických betonech Lukáš Rosol a Petra Kvitová, kteří opanovali generálky na US Open. Rosol si ve Winston-Salemu připsal druhý titul v kariéře. Kvitová podruhé během tří let triumfovala v New Havenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol ve finále vítězného turnaje ve Winston-Salemu

Lukáš Rosol ve finále vítězného turnaje ve Winston-Salemu | Zdroj: ČTK

Rosol si premiérový titul na tvrdém povrchu vybojoval ve finále nad Polákem Janowiczem, přestože první set ztratil v poměru 3:6.

V těch zbylých dvou ale český daviscupový reprezentant vždy ve správný čas zabojoval a nakonec se radoval po vítězství 7:6 a 7:5. Při třetí letošní finálové účasti tak mohl poprvé zvednout nad hlavu pohár.

Devětadvacetiletý rodák z Brna měl už před finálovým duelem jistotu, že se poprvé v kariéře posune do elitní třicítky světového žebříčku. V něm si po triumfu polepší až na 27. příčku.

Petra Kvitová měla v New Havenu o poznání jednodušší práci. Slovenku Magdalénu Rybárikovou ve finále porazila 6:4 a 6:2.

Čtyřiadvacetiletá světová čtyřka se radovala již ze třináctého titulu v kariéře a vyrovnala se Regině Maršíkové. Lepší z českých hráček jsou už jen Jana Novotná (24), Hana Mandlíková (27) a nedostižná je nejspíše Martina Navrátilová (167).

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu v USA (tvrdý povrch, dotace 683.705 dolarů):
Dvouhra - finále:
Rosol (7-ČR) - Janowicz (Pol.) 3:6, 7:6 (7:3), 7:5

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kvitová (2-ČR) - Rybáriková (SR) 6:4, 6:2
Čtyřhra - finále:
Klepačová, Solerová (Slovin./Šp.) - Erakovicová, Parraová (N. Zél./Šp.) 7:5, 4:6, 10:7

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme