Cizinecká policie kontroluje v Ústeckém kraji vlaky, tržnice i ubytovny

Cestující se dnes na železnici a silnicích Ústeckého kraje častěji setkají s policisty. Pátrají po cizincích, kteří v republice pobývají nelegálně. Cizinecká policie kontroluje kromě vlaků a silnic také ubytovny a tržnice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cizinecká policie kontroluje řidiče

Cizinecká policie kontroluje řidiče | Foto: Jan Bachorík

Na děčínské hlavní nádraží přijíždí vlak z Berlína, který dále pokračuje do Budapešti. Na trase kontroluje cestující dvojice policistů.

Kamil Tonar drží v ruce zařízení, na kterém lustruje jednotlivé pasy. Pokud by šlo o hledanou nebo pohřešovanou osobu v České republice nebo Schengenském prostoru, přístroj by ho upozornil.

Přehrát

00:00 / 00:00

S policisty vyrazil do terénu redaktor Jan Bachorík

„U cizince, který u nás má trvalý nebo přechodný pobyt, mi tady vyběhne číslo jeho pobytové karty a pasu. Podle toho můžu porovnat, jestli jde skutečně o danou osobu nebo ne,“ vysvětluje Tonar.

Cestujícímu Viktorovi, který jede z Německa na Slovensko, preventivní kontroly nevadí. „Cestuji často, ale zatím jsem se nesetkal s tím, že by to bylo nepříjemné,“ dodává.

Ve Vaňově strážníci kontrolují tržnice i ubytovny. Podle velitele akce Miroslava Polcara z krajské cizinecké policie v Ústí nad Labem bude akce trvat až do večera.

Policisté se také zaměřili na řidiče. Od rána ve Vaňově zastavili zhruba čtyřicítku z nich. Zkontrolovali například občany Ruské federace nebo Makedonie.

Žádné vážnější problémy ale nezjistili. Všichni měli doklady v pořádku, strážníci tak řešili pouze dva silniční přestupky.

Jan Bachorík, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme