Ministr spravedlnosti se ve Fergusonu setkal s rodiči zastřeleného mladíka

Americké úřady se snaží uklidnit napětí na předměstí St. Louis. Ministr spravedlnosti Eric Holder se ve Fergusonu setkal s rodiči zastřeleného černošského mladíka Michaela Browna. Smrt teenagera vyvolala ve městě dvanáctidenní protesty. Lidé mimo jiné vyzývali k zadržení policisty, který neozbrojeného Browna zastřelil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký ministr spravedlnosti Eric Holder na setkání v budově FBI v St. Louis

Americký ministr spravedlnosti Eric Holder na setkání v budově FBI v St. Louis | Zdroj: Reuters

Americký ministr spravedlnosti slíbil obyvatelům Fergusonu úplné, spravedlivé a nezávislé vyšetřování smrti osmnáctiletého Michaela Browna.

Eric Holder, který je prvním Afroameričanem v čele resortu spravedlnosti, se setkal s rodiči mladíka, studenty i lídry místní komunity, která žádá potrestání policisty.

Lidé ve středu večer znovu vyšli do ulic, protesty se však odehrály poklidně a bez střetů s pořádkovými silami.

Policie v okrese St. Louis mezitím potvrdila, že dočasně zbavila funkce seržanta, který během úterního protestu mířil poloautomatickou zbraní na pokojně protestujícího demonstranta.

Při incidentu, který je zachycený i na videu, se nikdo nezranil, podle kritiků však ilustruje neprofesionální přístup policie a bezdůvodně tvrdé zásahy, které podněcují protesty.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme