Zeman projednával s ministry obrany a zahraničí situaci na Ukrajině

Vyostřená situace mezi Ukrajinou a Ruskem byla jedním z hlavních témat dnešní schůzky prezidenta Miloše Zemana s ministrem obrany Martinem Stropnickým a šéfem diplomacie Lubomírem Zaorálkem. Dolaďovala se i stanoviska, která za Česko budou prezentovat na nadcházejícím summitu NATO ve Walesu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman byl kritický k postupu ČNB při oslabení koruny

Prezident Miloš Zeman byl kritický k postupu ČNB při oslabení koruny | Zdroj: ČTK

Prezident Miloš Zeman na schůzce v Lánech s ministry probíral, jaké stanovisko Česko zaujme.

„Nechci dělat nějaké tajnosti, ale vláda musí nejdřív mandát schválit. Samozřejmě se k situaci na Ukrajině, která trpí neustálým zahušťováním neprůhlednosti, vyjádříme kriticky s nemalým znepokojením,“ říká ministr obrany Martin stropnický z hnutí ANO.

Po rychlém řešení situace na Ukrajině volají i zástupci opozice, třeba komunisté. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg považuje stanovisko NATO za závazné. „Nejsme neutrální země. Jsme země, která je členem NATO, členem Evropské unie, tudíž musíme sledovat jejich politiku,“ dodává.

prezident Miloš Zeman ale hodlá ve Walesu mluvit i o tématu mezinárodního terorismu a řešení dlouhodobých problému v této oblasti.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme