Jubilejní 130. sezonu zahájí Klicperovo divadlo představením Koule

Bylinkářství z Klicperovy loučky a sedm příspěvků - neboli premiér - do herbáře. Tak pojalo 130. jubilejní sezonu královéhradecké Klicperovo divadlo. V pondělí 8. září ji otevírá hra Koule uměleckého šéfa divadla Davida Drábka. Předprodej vstupenek a předplatného začne dnes v 9 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klicperovo divadlo v Hradci Králové

Klicperovo divadlo v Hradci Králové | Foto: Klicperovo divadlo

Hercům dnes také končí prázdniny a začínají zkoušet dvě nové premiéry.

První, kterou představí 10. října ve studiu Beseda, je zajímavá tím, že v roli režiséra bude poprvé herec z hradeckého souboru Jan Sklenář.

Společně se svými kolegy připraví komedii současného německého dramatika Kristofa Magnussona, kterou nazval Bez bab!

„Je to o světě mužů, kteří trpí v obchodních centrech a zalézají do takové speciální klubovny, kterou si tam tajně vytvořili, a mluví o ženách o nákupech,“ přibližuje děj dramaturgyně Klicperova divadla Jana Slouková.

Druhou premiérou, kterou divadlo na hlavní scéně uvede hned o den později, tedy 11. října, bude Erbenova Kytice v podání Karla Brožka, režiséra známého hlavně z Kladna.

Na dalších pět premiér si budou muset diváci počkat o něco déle. Nebude chybět ani nová hra Davida Drábka, který se tentokrát vrhne na kabaret, ve kterém po svém nahlédne na dění v České republice.

Simona Bartošová, Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme