Inspektoři kontrolovali prodejce bot. Chyby našli u dvou třetin prodejen

Téměř dvě třetiny prodejců obuvi neprošly kontrolou České obchodní inspekce. Nejčastější nedostatky odhalili inspektoři v povinném označení materiálů, ze kterých se obuv skládá. Chyby ale měli prodejci i na dokladech u koupi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ševcovský rukopis Bertla Krecy

Ševcovský rukopis Bertla Krecy | Foto: Klára Stejskalová

„Česká obchodní inspekce během druhého čtvrtletí roku 2014 provedla celkem 330 kontrol a neprošlo jich 208. Nedostatky byly hlavně v povinném značení materiálových složení obuvi. Povinné složení neměla každá čtvrtá kontrolovaná provozovna. Ve 43 případech nebyl spotřebitel dokonce seznámen ani s cenou obuvi,“ popsal mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Ve srovnání s předchozím čtvrtletím je to o 12 procent horší výsledek. Kontroloři proto rozdali pokuty za celkem 265 tisíc korun. Lidé se podle mluvčího ČOI mají nepoctivým prodejcům bránit.

„Zákazník ze zákona má nárok na vydání dokladu o obuvi. Pokud zjistí, že je někde problém, může samozřejmě informovat například Českou obchodní inspekci nebo se může obrátit na policii. Pokud dostaneme podnět o tom, že provozovna nedává potřebné doklady, tak se tím budeme samozřejmě zabývat,“ ujistil Jiří Fröhlich.

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme