Rozestavěnému keltskému skanzenu v Nasavrkách hrozí krach

Firma, která buduje keltský skanzen v Nasavrkách, se dostala do potíží a zřejmě nebude schopná stavbu dokončit. Nasavrcké sdružení Boii tak může přijít o přislíbenou osmimilionovou evropskou dotaci. Peníze totiž musí vyčerpat do konce roku a nové výběrové řízení na dodavatele už nestihne připravit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Keltská stavba ve skanzenu u Nasavrk

Keltská stavba ve skanzenu u Nasavrk | Foto: Občanské sdružení Boii

Poslední možnost je požádat o prodloužení termínu. Podle mluvčí Úřadu regionální rady Severovýchod Silvie Špryňarové je ale šance velmi malá.

„Musela by se podat žádost o prodloužení termínu realizace projektu. Ovšem vzhledem k tomu, že už opakovaně výbor sdružení vyhověl a termín ukončení realizace projektu několikrát posunul, je velmi nepravděpodobné, že by byla tato žádost znovu schválena,“ uvedla.

Jednatelka sdružení Anna Frantalová zatím nechce připustit možnost, že se skanzen nepodaří dokončit.

„Čekáme, jak se ta situace vyvine dál, zatím totiž nevíme, co se vlastně děje. Samozřejmě naše ideologie zůstává pořád stejná, to znamená projekt dokončit za pomoci našich partnerů a věříme, že nás v tom nenechají a podpoří nás,“ dodala.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme