O soupeřkách jsem vůbec nevěděla, litovala v cíli překážkářka Rosolová

Denisa Rosolová se na mistrovství Evropy zdárně popasovala se všemi překážkami v závodu na 400 metrů, ovšem na medaili to nestačilo. Dlouho vedla spolu s Britkou Eilidh Childovou, ale v úplném závěru porazila českou atletku nejen ona, ale i Ukrajinka anna Titimecová s Ruskou Irinou Davydovovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Závod se na mě dost rychle rozběhl, na konci jsem o soupeřkách vůbec nevěděla. Pokazila jsem to,“ nehledala Rosolová v cíli výmluvy.

Ještě při náběhu do cílové rovinky se držela po boku favorizované Britky Childové. Jednička letošních evropských tabulek se ale začala české čtvrtkařce vzdalovat a Rosolová nakonec neudržela ani druhé místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Denisu Rosolovou v cíli závodu zpovídal Tomáš Kohout

Sedmadvacetiletá rodačka z Karviné přiznala, že jí v závěru chyběly síly.

„Hlavně jsem si nehlídala svůj rytmus na překážkách. Zbytečně jsem přidávala kroky, což byla asi chyba,“ myslí si Rosolová, jejíž bezprostřední slova po doběhnutí do cíle by se prý nedala zveřejnit.

Časem 54,70 zaostala jen o sedm setin za svým nejlepším letošním výsledkem. „Už při rozcvičování jsem vypadala dobře. Musím se poradit s trenérkou, zda nebyl rozběh opravdu moc rychlý. Hodnotit budeme později,“ má jasno Rosolová, která si chce náladu zlepšit na dalších závodech v rámci Diamantové ligy.

„Mám slíbený Birmingham, kde se bude závodit hned příští týden,“ uzavřela Rosolová.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme