Hasičský spolek v Domaníně na Třeboňsku si letos připomíná 120. výročí od založení

Před sto dvaceti lety začal v Domaníně na Třeboňsku pracovat hasičský spolek. V současné době má Sbor dobrovolných hasičů několik desítek členů. Pomáhají nejen s požáry, ale také organizují společenský život v obci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běh na sto metrů s překážkami - dobrovolní hasiči

Běh na sto metrů s překážkami - dobrovolní hasiči | Foto: Tomáš Lach

„Samozřejmě největší úspěchy měli naši staří hasiči, kteří v roce 1955 vyhráli dvě soutěže za sebou, obvodové kolo a krajskou soutěž,“ popisuje současný starosta domanínských hasičů Martin Hanta.

Za první místo v krajském kole tehdy hasiči dostali hasičskou stříkačku. V tomtéž roce postoupili do republikového kola, kde se umístili na sedmém místě.

„To je začátek a největší gró našeho sboru – že nám tito pánové předvedli, jak se to má dělat. Na to jsme zase navazovali my mladší,“ říká Hanta a dodává:

„Potom po určité době jsem se já jako stávající starosta dostal do věku, kdy jsem o to začal mít větší zájem, a samozřejmě jsem s sebou přitáhl další mladou generaci, která v tom dále pokračuje.“

V Domaníně hasí dospělí, dorost a starosta hasičů Martin Hanta doufá v rozšíření řad o mladší žáky a juniory.

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme