Brankář Basileje Tomáš Vaclík chce v osmifinále Ligy mistrů Dortmund

Aby se fotbaloví fanoušci měli během svátků na co těšit, dovědí se dnes po poledni dvojice týmů, které se v únoru utkají v prvním vyřazovacím kole evropských pohárů. Po vypadnutí Sparty z Evropské ligy už losování ve švýcarském Nyonu nemusí vzrušovat české kluby. Čeští fotbalisté v zahraničních službách ale ve hře zůstávají, čtyři z nich dokonce v Lize mistrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík chytá míč před dotírajícími protihtáči z Realu Madrid v Lize mistrů

Tomáš Vaclík chytá míč před dotírajícími protihtáči z Realu Madrid v Lize mistrů | Zdroj: Reuters

U poloviny z nich už to po začátku přestupového období platit nemusí - vzhledem k tomu, jak nevyužití a rozladění byli během podzimu ve svých londýnských klubech záložník Arsenalu Tomáš Rosický a brankář Chelsea Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Los osmifinále Ligy mistrů budou s napětím sledovat i čeští hráči v ve službách švýcarské Basileje

Spolehlivou českou stopu v Lize mistrů pro únorové pokračování soutěže proto musíme hledat jedině v Basileji. Překvapivý osmifinalista vyřadil Liverpool, postoupil ze skupiny po boku Realu Madrid, a tak zážitky na prestižních adresách už mají obránce Marek Suchý s gólmanem Tomášem Vaclíkem za sebou a teď by rádi nějakého atraktivního soupeře, ale zároveň takového, přes kterého by měli šanci na historický postup do čtvrtfinále. Třeba Borussii Dortmund.

„Otázkou kulisy a dostupnosti by to byl kompromis jak pro nás, tak i pro fanoušky. Samozřejmě když se člověk dívá v televizi a vidí kotel na Vestfálském stadionu, speciálně tu tribunu za tou jednou bránou, tak to je něco neuvěřitelného a zase bych si to chtěl vyzkoušet. Je tam 80 tisíc kapacita, bude to tam hučet, atmosféra bude skvělá, tak bych si to chtěl vyzkoušet z toho důvodu,“ vyjevuje své přání pro dnešní los brankář Vaclík.

V základní skupině s basilejským týmem zažil vyučování v Madridu od útočné trojice Realu Ronaldo, Bale, Benzema a v osmifinále by se podobnému zážitku rád vyhnul.

Český gólman Basileje Vaclík nechce Barcelonu

Konfrontace se silou ztělesněnou forvardy Barcelony Messim, Neymarem a Suarezem ho zrovna dvakrát neláká.

„Asi by to byly dva zápasy bez balonu. Tím stylem hry, jakým se Barcelona prezentuje, tak je to méně přímočaré než u Realu, Barcelona drží balon a navíc ve Španělsku už jsme byli, tak bychom mohli jinam.“

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme