Štěpánku Hilgertovou čeká 17. MS, stejně jako její první v americkém Marylandu

Sečtělý sportovní fanoušek ví, že vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová se dělí s veslařem Václavem Chalupou o rekord v počtu startů na olympijských hrách. Oba se jich zúčastnili šestkrát. Teď se ale zasloužilá česká kajakářka chystá k sobotnímu odletu do Spojených států, kde ji čeká mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánka Hilgertová při SP ve Velké Británii

Štěpánka Hilgertová při SP ve Velké Británii | Foto: Martin Kovařík

A také při pomyšlení na tuto akci si může připadat jako pamětnice. „Teoreticky by letošní světový šampionát měl být už můj 17., ale jeden z těch minulých nebyl. V září 2001 byl šampionát také ve Spojených státech, ale po teroristickém útoku byl zrušený, i když už jsme všichni byli na místě,“ vzpomíná Hilgertová.

Jinými slovy zářijové mistrovství světa, jehož dějištěm bude Deep Creek Lake v Marylandu, je pro Štěpánku Hilgertovou šestnáctým šampionátem v řadě. Vzpomínky na ten vůbec první ovšem ještě nevybledly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Štěpánkou Hilgertovou často rozmlouvá Aleš Procházka

„To si velmi dobře pamatuju, to bylo také shodou okolností v Americe, dokonce v Marylandu, i když na jiné trati. Skončila jsem čtvrtá, což vypadalo velice slibně. Ale dlouho mi trvalo, než jsem se od toho roku 89 dokázala propracovat na medailové pozice, i když mi všichni předpovídali, že ta cesta bude kratší. “

Jak čas plynul, talentovaná kajakářka se zabydlela mezi světovou elitou a po řadu let byla všemi respektovanou hvězdou ozdobenou kromě jiného i dvěma zlatými olympijskými medailemi.

Dnes, ve zralém závodnickém věku, nijak neprotestuje proti názoru, že výkonnostní zenit má už přece jen za sebou.

„Nicméně letošní rok se dvěma umístěními na stupních vítězů ve Světovém poháru napověděl, že do širokého okruhu adeptek, které mohou dosáhnout na medaili, patřím,“ říká Štěpánka Hilgertová - žena, která by klidně mohla sepisovat vědecké příručky na téma "jak dosáhnout sportovní dlouhověkosti".

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme