V Čertovině u Hlinska pomalu vyrůstá pohádkové peklo

U Hlinska vzniká pohádkové peklo. Netradiční turistickou atrakci staví místní podnikatel v obci Čertovina. Objekt má tvar obrácené lodi, nejnižší patro sahá do hloubky 12 metrů. Novinka, která je určena zejména dětem, by měla být v provozu ještě letos.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozestavěné peklo v obci Čertovina u Hlinska. Obrovské čertí doupě by mělo být hotové letos na Mikuláše

Rozestavěné peklo v obci Čertovina u Hlinska. Obrovské čertí doupě by mělo být hotové letos na Mikuláše

Pekelnou říši vymyslel Pavel Lapáček. Podle něj v Čertovině zkrátka chyběla.

K atrakci vytvořil i legendu – peklo vlastně nebuduje, ale jen ho náhodou objevil. V roce 666 totiž pluli čerti z Ameriky do Austrálie a jejich loď ztroskotala právě v Čertovině. Nakonec se tam pekelníci rozhodli zůstat.

Srdcem pohádkového pekla bude Luciferův trůn. Kromě vládce pekel ale návštěvníci potkají i čertí kuchařku, čertího kováře, čertího karbaníka nebo čerta, který bude zlobit děti na takzvaných trapidlech.

U Hlinska vzniklo opravdové peklo, čerti už topí pod kotlem

Číst článek

Děti prý přesto ze setkání s čerty nemusí mít strach. „Naše peklo bude milé, hodné. My tady dětičky trošičku naučíme zlobit, ale když budou zlobit moc, tak je zase pokáráme, zvážíme je na váze hříchů a napravíme je. Chceme, aby odcházely se zážitkem, určitě nechceme, aby odcházely vyděšené,“ ujišťuje manažerka pekla Anna Adámková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do rozestavěného sídla pekelníků se podíval redaktor Josef Kopecký

Nejrychlejší cestu do podzemí umožní 22 metrů dlouhá skluzavka. Hodní návštěvníci se mohou těšit na čertí pivo, zlobiví zase na pobyt v mučírně.

První hříšníci by se do pekla měli podívat letos na Mikuláše, podle Lapáčka to ale není stoprocentně jisté. „Čerti jsou hodně líní, takže práce nepostupují tak, jak bychom si přáli,“ upozorňuje.


Zvětšit mapu

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme