Basketbalistky vstřelily jen 3 body za čtvrtinu, trenér ale nekřičel

Karlovarský turnaj, který je přípravou na blížící se mistrovství světa, české basketbalistky zahájily výhrou. Koreu porazily 57:53, ale pořádně se zapotily. Především ve druhé čtvrtině se jim střelecky nedařilo. Dnešní zápas se Srbskem živě vysílá náš web.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českým basketbalistkám se v duelu s Koreou střelecky nedařilo (Ilustrační foto)

Českým basketbalistkám se v duelu s Koreou střelecky nedařilo (Ilustrační foto) | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Ani si nedokážu na něco podobného vzpomenout,“ marně hledala srovnání autorka 10 bodů v zápase Petra Kulichová. Po první desetiminutovce Češky vedly 20:12. Ve druhé čtvrtině ale na jejich kontě přibyly pouhé tři body.

Proto konečná výhra těší. I kvůli fanouškům, kteří si do KV Arény našli cestu. „Jsme rády, že jsme zápas vyhrály, ale musíme si ponaučení a vyzdvihnout chyby, abychom je v dalších zápasech neudělaly,“ plánuje basketbalistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vystoupení českých basketbalistekch v KV Areně sledoval reportér ČRo Pavel Petr

„Hlas zvedám málokdy a ta doba ještě nepřišla. Jsme v přípravě, trénujeme třikrát denně a mezitím se snažíme sehrát kvalitní zápasy. Není vhodná doba, abych zvyšoval hlas a dělal rázná řešení. Je potřeba, aby si družstvo uvědomilo, kde k chybě došlo,“ zůstává klidný trenér Lubor Blažek.

Nespokojen ale byl s nefungující časomírou. Především v případě odpočítávaní času chybějícího ještě k zakončení. „Nemám rád technické nedostatky. Nevadilo mi to v koučování, ale jako divákovi, který se předtím díval na zápas Kanady se Srbskem, ano. Rušilo mě to,“ říká Lubor Blažek.

Dnes Češky od 17 hodin vyzvou Srbsko, čtvrtý tým z posledního evropského šampionátu. Celý zápas můžete znovu poslouchat na internetovém streamu Český rozhlas Sport na stránkách zpravy.rozhlas.cz a v mobilních aplikacích. Hostem Pavla Petra ve 3. čtvrtině zápasu bude reprezentantka Michaela Stejskalová.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme