Táta má 70 titulů, tak mám co dohánět, usmívá se kanoista Martin Fuksa

Na mistrovství České republiky, které od pátku dodneška hostily Račice, o tituly bojovali ti nejlepší. Ale třeba bronzový čtyřkajak z londýnských olympijských her nebo deblkanoe Radoň, Dvořák chyběly. A tak čest příslušníků světové špičky zachraňoval singlkanoista Martin Fuksa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa

Martin Fuksa

„Je to hlavně proto, že mě závodit baví. Dokud to jde, chci sbírat medaile,“ říkal Fuksa.

„Minulý rok jsem mistrovství republiky kvůli zranění kolena nejel, tak jsem chtěl posbírat nějaké tituly. Táta jich má 70, tak mám co dohánět,“ vysvětloval svoji účast na šampionátu jedenadvacetiletý talent.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlavní motivací je pro mě příští rok nominace na olympiádu, přiznává kanoista Martin Fuksa

A i když na kilometrové i poloviční trati bez problémů vyhrál, jeho hlas nás ujišťuje, že aspoň trochu se zadýchal.

„Nenabírám si tady sebevědomí. Jedu si to svoje a jde mi to tak, jak mi to jde. Vždycky je to dobrý pocit, když vyhraju.“

A právě ten není pro Martina Fuksu určitě na škodu, vždyť mistrovství světa začne v Moskvě už ve čtvrtek. To je ostatně také důvod, proč republikové mistrovství vynechaly čtyřkajak nebo deblkanoe. Tak jen aby Fuksovi nechyběly síly.

„Stát se to určitě může, protože letos už mám závodů dost. Ale letos v uvozovkách o nic nejde. Jenom o medaile a těch už mám spoustu. Důležitý je pro mě příští rok a nominace na olympiádu. Pro mě je největší motivací olympiáda,“ přiznal Martin Fuksa.

To ale samozřejmě neznamená, že by závodník pražské Dukly letěl do Moskvy na výlet.

„Kdyby na 500 metrů padla medaile, tak bych se nezlobil. A na 1000 metrů být do 6. místa, to by byla úplná paráda. Ale ještě jsem nikdy nebyl na mistrovství světa ani ve finále, takže prvním cílem je finálová účast,“ prozradil své cíle letošní mistr Evropy, mistr světa do 23 let, dvojnásobný mistr Evropy do 23 let a čerstvě také dvojnásobný mistr republiky Martin Fuksa.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme