EU uvalí sankce na blízké spolupracovníky ruského prezidenta Putina

Sankce Evropská unie by dnes měly dopadnout na blízké spolupracovníky ruského prezidenta Vladimira Putina. Podle diplomatů mají být tito lidé v seznamu dalších Rusů, proti kterým osmadvacítka zavede cílené sankce. Země unie jim zmrazí konta v bankách a zakážou cesty na své území.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská unie

Evropská unie | Foto: European Commission Audiovisual service

K evropským ekonomickým sankcím se už připojily také Spojené státy - podobně jako Brusel míří i Washington hlavně na energetiku, obchod se zbraněmi a bankovní sektor. Podle amerického prezidenta Baracka Obamy tyto sance výrazně zasáhnou už tak oslabenou ruskou ekonomiku.

Unie uvalí sankce na celkem čtyři společnosti a osm lidí. Někteří z nich mají patřit k Putinovu blízkému okruhu. Země osmadvacítky tak reagují na ruskou neochotu přestat podporovat rebely na východě Ukrajiny.

„Ocitli jsme se v situaci, že Evropská unie neviděla jinou cestu než se dohodnout na restriktivních opatřeních právě tohoto rozsahu,“ řekl český velvyslanec při EU Martin Povejšil.

Země unie už včera na Rusko vůbec poprvé uvalily ekonomické sankce.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme