Ruští hygienici prověřují restaurace McDonald's, údajně kvůli špatné kvalitě potravin a bakteriím

Ruští hygienici zahájili tažení proti síti McDonald´s. V Moskvě už čtyři zapečetili a dočasně uzavřeli. Oficiálním důvodem je špatná kvalita potravin a nález bakterií ohrožujících lidské zdraví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyři moskevské restaurace McDonalds zavřela hygiena

Čtyři moskevské restaurace McDonalds zavřela hygiena | Zdroj: Reuters

Hygienici našli v salátech bakterie desetinásobně překračující normu a způsobující průjmová onemocnění. Výhrady mají také k energetické hodnotě prodávaných pokrmů.

Podle vedení McDonald´s v Rusku by mělo být všechno v pořádku, protože veškeré potraviny a pokrmy vyrábí podle metodiky ruské akademie věd.

Kromě Moskvy se provozovny McDonald´s kontrolují také ve Velkém Novgorodu, Tatarstánu, Baškortostánu, Sibiři, Jekatěrinburgu nebo Čeljabinské oblasti.

Restaurace rychlého občerstvení McDonald´s jsou v Rusku vyhledávaným místem. „Stále je tam spousta lidí. Je to oblíbené místo, kde se dá rychle najíst. Nehledě na to, že je to poměrně drahé povyražení, tvoří se v nich dodnes dlouhé fronty, zejména v centru Moskvy,“ říká zpravodaj Martin Dorazín.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme