Policie pátrala po německém sportovním letadle. Havarovalo na Klatovsku

Česká policie od rána pátrala po osmatřicetiletém Němci, který v sobotu večer letěl přes české území v malém sportovním letadle. Do svého cíle na německé straně hranice ale nedoletěl. Policisté odpoledne našli havarované letadlo na Klatovsku. Pilot havárii nepřežil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo Cesna

Letadlo Cesna | Foto: Milan Kocourek

„Pilot vyletěl včera kolem 18. hodiny z Pasova, měl plánovaný přelet přes Českou republiku. Do cíle ale nedoletěl a pátrání na německé straně bylo doposud negativní,“ uvedla Jana Macalíková z policejního prezidia.

Pátrání pak podle ní převzali čeští policisté, kterým pomáhal i vrtulník. Na české straně bylo letadlo naposledy zaznamenáno nad Ústeckým krajem a policisté proto dopoledne prohledávali celé území od Lounska až po Děčínsko. Odpoledne se pak přesunuli na Klatovsko.

„Dostali jsme informaci z řízení leteckého provozu, že armádní vrtulník měl zaznamenat na Klatovsku nějaké spadené letadlo, nicméně podmínky pro přistání tam nejsou, proto jsme tam okamžitě poslali naše hlídky, aby tuto informaci prověřily,“ uvedla mluvčí.

Policisté pak skutečně na Klatovsku havarované letadlo našli. „Je to poblíž obce Březník, asi jeden kilometr od silnice. Máme potvrzeno i to, že se tam našel mrtvý pilot,“ dodala mluvčí.

Příčiny nehody vyšetřují klatovští policisté spolu s Ústavem pro zjišťování příčin leteckých nehod. Policie informovala i německý zastupitelský úřad.


Zvětšit mapu

ČTK, Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme