Tomáši Berdychovi přinesly vložky do bot pořádné zdravotní komplikace

Tenisové US Open bude jeho 45. grandslamovým turnajem bez jediné přestávky, i když ten právě dnes začínající málem oželel. Tomáš Berdych se několik týdnů na dvorci dlouho trápil a nějakou dobu také nevěděl proč.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych (vpravo) vypadl na turnaji ve Washingtonu s Kanaďanem s českými kořeny Vaskem Pospisilrm

Tomáš Berdych (vpravo) vypadl na turnaji ve Washingtonu s Kanaďanem s českými kořeny Vaskem Pospisilrm | Zdroj: Reuters

„Chtěli jsme se podívat nahoru na tu střechu, jak tam loni U2 zpívali při večerní šou, ale nepustili nás tam kvůli bezpečnosti,“ podíval se skoro až na místo, kde koncertovali jeho oblíbení U2, v televizním studiu předpovídal počasí a také zašel na burzu.

To všechno jsou akce, které Tomáši Berdychovi v těchto dnech v New Yorku pomáhaly zahnat předchozí nepovedené období na kurtu. Českému tenistovi se dlouhou část kariéry zdravotní potíže vyhýbaly, a když už přišly, zase rychle zmizely. Až na ty poslední, které vysvětlují horší výkony a výsledky v minulých týdnech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za potížemi Tomáše Berdycha stály vložky do bot

„Šlo to od kyčle, pak do zad, bolelo mě rameno. Už jsem s tím přežíval skoro od Wimbledonu. Je to i na hlavu náročné, protože pořád člověk někde chodí po doktorech. A člověk je víc unavený, než když hraje a řeší si ty své věci,“ říká Tomáš Berdych, který už také tuší, co potíže s největší pravděpodobností zavinilo.

„Změnil jsem vložky do bot, poměrně mi to vyhovovalo, ty problémy přišly víceméně déle než po půl roce a dal jsem je pryč. Pak jsem naštěstí našel člověka, který mi pomohl, všechno srovnal, takže by to mělo být dobré.“

Berdychovi těžký los na úvod US Open nevadí

Tomáš Berdych si může oddechnout. Před startem US Open je snad zdravý, v New Yorku trénoval bez výrazných omezení. A tak mu může z tohoto pohledu připadat nepodstatné, koho mu los přidělil pro první kolo.

Ale Australan Lleyton Hewitt, jeden ze čtyř grandslamových šampionů z New Yorku startujících v tomto ročníku a hned na úvod, to není zrovna optimální soupeř na rozehrání.

„S ním je to vždycky dřina a dobrý zápas. Těším se na ten zápas. Když mám těžkého soupeře, tak je to vždycky lepší,“ doufá Tomáš Berdych, kterého v posledních týdnech netrápilo pouze podlomené zdraví. Českého tenistu štvaly i sprosté osobní urážky na sociálních sítích a na Radiožurnálu o tom podrobněji uslyšíte v úterním vysílání.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme