Další prohra. Čeští hokejisté podlehli Švédsku 2:3 a v Channel One Cupu skončili poslední

Čeští hokejisté prohráli na Channel One Cupu v Moskvě se Švédskem 2:3 a skončili s jediným bodem poslední. Svěřenci trenéra Filipa Pešána si i v šestém duelu v sezoně připsali porážku a vyrovnali tak nejhorší vstup v historii samostatné české reprezentace z ročníku 2014/15. Turnaj byl i generálkou na olympijské hry v Pekingu, do kterých Češi vstoupí 9. února zápasem proti Dánsku.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Rusko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

p2021121902123_211219-111829_apr.jpeg

p2021121902123_211219-111829_apr.jpeg | Foto: Alexander Zemlianichenko | Zdroj: ČTK

Češi se v úvodu ubránili při Sedlákově vyloučení, ale v čase 5:48 nabídl Švédům úvodní gól chybou obránce Zámorský.

Pokusil se vyvézt puk zpoza branky, ale sebral mu jej Larsson a po jeho přihrávce Rydahl u levé tyče zakončil do odkryté branky. Hned vzápětí kryl Hrubec vyrážečkou Petterssonův nebezpečný pokus.

V 8. minutě při vyloučení De la Roseho měl velkou možnost vyrovnat Sedlák, ale sám před Hellbergem minul bekhendovým zakončením pravou tyč.

Při Pilutově trestu se snažil nadvakrát protlačit puk za švédského gólmana Řepík. Švédové svůj tlak při vyloučení Michala Kovařčíka ve dvoubrankový náskok neproměnili.

Skvělý výkon Hrubce

Na začátku druhé části musel po české kombinaci Hellberg zasahovat při Řepíkově pokusu, ale následná přesilovka při Strömwallově trestu se Pešánovu výběru vůbec nepovedla. Jen díky Hrubcovi zůstal rozdíl jednobrankový. Gólman Omsku zlikvidoval únik Holmberga, který se vzápětí dostal i do další šance a neuspěl ani bekhendovým pokusem.

V 25. minutě se dostal do sólového nájezdu Flek, blafákem do bekhendu ale Hellberga nepřekonal. Češi se ubránili v oslabení po trestu pro gólmana Hrubce a v čase 31:09 dokázali vyrovnat.

Po Sobotkově přihrávce se Gulaš dostal z pravé strany do úniku a jeho bekhendový blafák už švédský gólman zastavit nedokázal.

V 36. minutě Gulaš zpoza branky našel Kováře, který otočil skóre. Těsně před druhou pauzou mohli Švédové vyrovnat, ale Hrubec při Stromwallově úniku zasáhl pravým betonem a do Wedinovy dorážky stihl vložit hokejku David Musil.

Švédský obrat

Seveřanům se podařilo smazat ztrátu v 45. minutě při Šulákově vyloučení díky Bengtssonově střele od modré čáry. V polovině třetí třetiny Strömwall z levého kruhu trefil konstrukci branky.

Při vyloučení Michaela Špačka se dostal před Hrubce Pettersson, ale ztroskotal na českém gólmanovi. Deset sekund před koncem českého oslabení se ale trefil zpoza levého kruhu Heed. Stav už se nezměnil ani v závěrečné power play.

„Je slabou útěchou, že jsme poprvé v sezoně vedli. Ty zápasy vypadají bohužel jako přes kopírák. Začneme v tom zápase trošku ustrašeně; i když dneska jsme tam měli více emocí, více jsme bojovali a více jsme byli v zápase než včera, přesto jsme inkasovali první branku,“ stěžoval si po zápase reprezentační kouč Filip Pešán.

„Z mužstva jsem po přestávce cítil, že s tím výsledkem chce něco udělat, rozhodně to nebyl uspaný tým, který by rezignoval. Bojovali jsme. Ve druhé třetině jsme ten výsledek otočili výborně hrající první lajnou a přidal se i zbytek týmu. Bohužel ve třetí třetině jsme velkou nedisciplínou zápas ztratili,“ dodal.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Moskvě

ČR - Švédsko 2:3 (0:1, 2:0, 0:2) Branky a nahrávky: 32. Gulaš (Sobotka, Zámorský), 36. Jan Kovář (Gulaš, A. Nestrašil) - 6. Rydahl (E. Larsson), 45. L. Bengtsson (F. Olofsson), 55. Heed (Hulström). Rozhodčí: Gofman, Romasko - Goljak, Šalagin (všichni Rus.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 4981.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme