Dobré jídlo, pivo i rivalita. Koulaře Staňka, Crousera a Walshe pojí vřelé přátelství velkých mužů

Tihle chlapíci váží v průměru přes 120 kilogramů a měří klidně i dva metry. Přesto o nich můžete říct, že mají atletickou postavu. Vrh koulí je totiž také atletická disciplína. Když se Tomáš Staněk, Novozélanďan Tom Walsh a Američan Ryan Crouser postavili v pondělí při prezentaci mítinku Zlatá tretra v Ostravě vedle sebe, vypadali jako parta stěhováků čekající na svačinku.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koulařští kamarádi Crouser, Staněk a Walsh

Koulařští kamarádi Crouser, Staněk a Walsh | Zdroj: ČTK

Tomáš Staněk vyprskl smíchy, když jsem mu řekl svoji teorii o stěhovácích. Neurazil se, pobavilo ho to. Svou zálibu ve světských radostech potvrdil i trojnásobný mistr světa Novozélanďan Tom Walsh.

Zlatá tretra se připravuje na závod bez Usaina Bolta, hlavním tahákem by i tak měly být sprinty

Číst článek

„Cestujeme kolem světa a soutěžíme spolu. Známe se velmi dobře, Tomáš měl skvělé výsledky v zimě v hale a Ryan vrhá výborně v posledních dvou letech. Z nějakého důvodu my, velcí chlapi, máme rádi jídlo a pivo, takže máme společné důvody ke konverzaci,“ říká Radiožurnálu Walsh.

Třetím do stěhovácké party je Američan Ryan Crouser, který vyhrál poslední olympiádu v Riu. Také on nepokazí žádnou legraci. Naposledy mu v Ostravě u oběda postříkal Walsh bílé tričko kečupem před příchodem na tiskovou konferenci.

„Byli jsme spolu skoro nepřetržitě po poslední dva týdny. Je nám všem okolo 25 let, užijeme si spolu spoustu zábavy, někdy i trochu stupidní. Trávíme spolu tolik času, že není možné nebýt kamarádiy“ směje se americký koulař.

'Ať se soupeř zleje'

Jak říkal v úvodu Novozélanďan Walsh, pivu se nebrání. Ale to tuzemské ještě neochutnal.

„České pivo jsem ještě nezkusil, po závodě si dám. Před třemi nebo čtyřmi měsíci jsme měli velkou noc v Polsku, samozřejmě i s vodkou. Které české pivo bych měl vyzkoušet?“ ptal se Novozélanďan Walsch.

Dvě značky jsem Walshovi doporučil. I Američan Crouser má rád oblíbený nápoj Josefa Švejka či Homera Simpsona.

'Bronzová záplata.' Tomáš Staněk porazil nejen soupeře, ale také bolavá záda a chřipku

Číst článek

„Taky mám rád pivo, určitě ho nikdy neodmítnu!“

Tomáš Staněk kamarádům pivo také rád nabídne. Ale sám je kvůli svalovým zraněním opatrnější.

„Tak samozřejmě pivko doporučuju, sám si ho dám, ale určitě ne před závodem, na to jsem na sebe moc striktní. Svalových zranění jsem měl dost, tak nechci nic podceňovat. Ale soupeři to určitě doporučím, jen ať se zlije,“ směje se Staněk.

S Američanem Crouserem a Novozélanďanem Walshem tvoří Staněk zkrátka skvělou partu atletických stěhováků. I když najdou se i výjimky, se kterými si tolik nesedí.

„Jsou super, na rozdíl například od Němce Storla, se kterým se to ale trochu zlepšilo, když jsem mu nechal v zimě tu medaili,“ doplňuje s úsměvem Tomáš Staněk.

Soutěž koulařů začne ve středu v Ostravě po osmé hodině večerní.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme