Basketbalista Jiří Welsch se zabydluje v Americe

Už více než týden má český basketbal historicky druhého hráče, který okusí zámořskou profesionální soutěž NBA. Křídelní útočník slovinské Olympie Lublaň Jiří Welsch byl totiž draftován Philadelphií a posléze vyměněn do kalifornského týmu Golden State Warriors. Český basketbalista už zamířil za oceán a pomalu se ve Spojených státech zabydluje. "Momentálně žiju u svého manažera v San Antoniu, ale čekám na neděli, abych se mohl přesunout do San Franciska, kde se poprvé setkám s týmem, s kterým odjíždím na týden do Los Angeles. Tam odehrajeme šest přípravných utkání."

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbal

Basketbal | Foto: Vitisport

Ve městě, kde bude Jiří Welsch další sezónu působit, už ovšem přivítán byl. Dostal dres s číslem 4 a místní tým Golden State s ním počítá zřejmě již pro nadcházející sezónu. "To, že bych měl být na soupisce hlavního týmu my dali najevo už v draftu, když si mě vybrali jako 16. Přivítání bylo nádherné. Měl jsem z něho velice dobré dojmy.Je to supr pocit dostat svůj vlastní dres."

Dostat se do slavné NBA je složité, ale propracovat se do hlavního týmu je úkol možná ještě těžší. "Na mou pozici je sice tlačenice, ale někteří hráči by měli být kvůli loňské neúspěšné sezóně uvolněni, takže bez šancí, bych být neměl."

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme