Basketbalisté Nymburku obhájili český titul

Basketbalisté Nymburka obhájili vítězství v nejvyšší soutěži. V repríze loňského finále dnes Středočeši porazili na domácí palubovce Mlékárnu Kunín 95:83 a v sérii hrané na čtyři vítězná utkání zvítězili 4:1. Hostům, kteří v předchozím utkání uštědřili Nymburku první porážku v play off, nepomohlo ke zdramatizování série ani 43 bodů Američana Warricka. V obou týmech hrály prim zámořské posily. V domácím mužstvu měli nejlepší mušku Johnson s Whitfieldem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbal Kunín - Nymburk

Basketbal Kunín - Nymburk | Zdroj: ČTK

Nymburk se těšil, že v domácím prostředí hladce dokráčí ke korunovaci, ale Severomoravané domácímu favoritovi úlohu v jeho výsostném prostředí notně ztížili. Hosty nezlomila ani pohroma na samém začátku utkání. Klíčový pivot Šoška během necelých pěti minut nasbíral čtyři osobní chyby a zdálo se, že domácí dlouháni budou mít cestu ke koši volnou, zvlášť když se i dnes na začátku utkání mohli spolehnout na skvělý útočný doskok.

Nymburk před zaplněnou halou navíc těsně před koncem první čtvrtiny naladil na oslavnou vlnu třináctibodový trhák, ovšem pak prapor "Mlékařů" tradičně pozvedl obávaný střelec Warrick. Hlavně díky němu hosté otupili domácí nápor a ve druhé desetiminutovce, kdy nepolapitelný Američan navýšil svoje střelecké konto až na 24 bodů, začali postupně z manka ubírat a přiblížili se až na dohled dvou bodů. Ale nakonec i pětibodová ztráta před poločasem hostům stále dávala naději na prodloužení série. Hráči z Nového Jičína se semkli a dál trápili domácí tým. Warrick se postaral o více než polovinu nastřílených bodů svého týmu a Kunín se znovu přiblížil na tři body. V kritických chvílích domácí mužstvo podrželo svými body sehrané duo Johnson- Whitfield, které se v poslední minutě třetí čtvrtiny postaralo o zvýšení na rozdíl osmi bodů. Domácí tým zastihl začátek čtvrté čtvrtiny v euforii a skvěle zahrál především pivot Chán. Ovšem "Mlékaři" i při dvanáctibodové ztrátě dokázali, že se jejich tým opírá o silný charakter. Warrick domácí nadšení utlumil dalšími dvěma trojkami a hosté drželi naději i po dalším dalekonosném pokusu Tomeljaka, kdy chvíli před koncem ztráceli opět jen pět bodů. Závěr ale už patřil Nymburku. Soupeři sázka na riskantní hru nevyšla, a když famózní Warrick na útočné polovině ztratil míč a Nečas smečí zvýšil necelou minutu na desetibodový rozdíl, nebylo už o druhém historickém titulu pro Nymburk žádných pochyb. Město se chystalo na bouřlivou oslavu dalšího triumfu.

Nymburk - Mlékárna Kunín 95:83 (27:17, 50:45, 68:51)

Nejvíce bodů: Johnson 24, Whitfield 23, Nečas a Hess 14 - Warrick 43, Howard 13, Tomeljak 11. Rozhodčí: Zachara, Dolinek. Fauly: 22:26. Pět osobních chyb: 22. Šoška, 34. Pelikán, 40. Tomeljak (všichni Kunín). Trestné hody: 36/25 - 29/23. Diváci: 2000. Nejlepší hráč: Warrick. Konečný stav série: 4:1.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme