Brazilským fotbalistům slouží na světovém šampionátu rychlovlak

Dnes v 21 hodin zahájí brazilští míčoví kouzelníci cestu za obhajobou zlata na fotbalovém mistrovství světa. Soupeřem jim v Berlíně budou nebezpeční Chorvaté. Aby hvězdám týmu zajistil co možná největší pohodlí, vybral Brazilský fotbalový svaz pro Ronaldinha a spol. originální způsob přepravy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

maskot MS ve fotbalu 2006

maskot MS ve fotbalu 2006 | Foto: FIFAworldcup.com

Traduje se a zúčastnění jsou ochotni na pravdivost této historky přísahat, že během loňského Poháru FIFA uvízl autobus s brazilskými reprezentanty v zácpě. Zatímco hráči těžko skrývali své rozčarování, projížděl na dohled od neprůjezdné dálnice rychlovlak vezoucí německé fotbalisty. Informace se nějak dostala do brazilského tábora a kromě momentálního vzteku v něm zasela semínko nápadu.

"Brazilský tým se rozhodl absolvovat veškerý cestovní program během šampionátu rychlovlakem ICE. Německé dráhy mistrům světa vyšly vstříc a tak jsme Brazilcům rádi pronajali celou "charterovou" soupravu," řekla Českému rozhlasu mluvčí Německých drah Christine Geissler-Schildová.

Intercity Express si to na některých úsecích po Německu může svištět rychlostí až 300 kilometrů za hodinu. Drahocenné brazilské pasažéry navíc doveze až do centra jednotlivých měst, zatímco letiště od nich bývají často velmi daleko.

Brazilci ale nejsou jediní, kdo po takovém způsobu přepravy sáhl. Svůj rychlovlak si pronajala taky reprezentace Mexika.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme