Dopingové aféry ohrožují cyklistické MS ve Stuttgartu

Dnes se má s konečnou platností rozhodnout o osudu zářijového mistrovství světa v silniční cyklistice v německém Stuttgartu. Jeho konání vážně ohrozily dopingové skandály na nedávno skončené Tour de France. Německo chce jít příkladem v boji proti užívání zakázaných podpůrných prostředků a pochybuje o odhodlání Světové cyklistické federace jít stejnou cestou. odaj Českého rozhlasu Jiří Hošek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistický peloton

Cyklistický peloton | Foto: Jan Rosenauer

Německo dlouho zneklidňoval postoj Světové cyklistické federace, jejíž předseda se dlouho zdráhal podepsat balíček přísných protidopingových opatření pro stuttgartský šampionát. Taky spolkové ministerstvo vnitra váhá, zda finančně podpořit vrcholný podnik ve zdiskreditované disciplíně.

Pozornost včera vzbudil německý dráhový cyklista, olympijský vítěz ze Sydney Daniel Becke. Ten si v petici stěžuje u Spolkového sněmu, že dopující konkurenti porušují jeho základní práva, například svobodné volby povolání či svobody jednání.

O pozornost si řekla taky bavorská ministryně sociálních věcí Christa Stewensová. Politička CSU jednak v deníku Bild požaduje doživotní zákaz činnosti pro všechny dopingové hříšníky. Podle jejího názoru by pak veškerý profesionální sport měl začít v bodě nula, což by znamenalo vymazání všech stávajících světových rekordů.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme