Drama se šťastným koncem pro české tenistky

České tenistky porazily v prvním kole Fed Cupu Slovensko 3:2 a postoupily do baráže o Světovou skupinu. Rozhodující třetí bod získaly ve čtyřhře Nicole Vaidišová s Květou Peschkeovou, když porazily slovenský pár Dominika Cibulková Janette Husárová 6:1, 2:6, 6:4. Předtím ve dvouhrách Vaidišová zdolala Cibulkovou a Cetkovská podlehla Rybárikové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Foto: sportovci.cz

V úvodní dvouhře se představily jedničky svých týmů a lépe vstoupila do zápasu Slovenka Cibulková. V první sadě třikrát získala servis soupeřky a vyhrála 6:3. Vaidišová potom zpřesnila hru, vedla 2:0, ale o osudu utkání se rozhodlo v sedmé hře. Po boji ji získala Vaidišová a od té chvíle na kurtu kralovala. Vyhrála osm gamů za sebou a soupeřce už nedala šanci. Cibulková byla nakonec ráda, že neodešla s "kanárem".
Do druhého zápasu mohla Petra Cetkovská vstoupit s vědomím, že vyhrát nemusí. Hned v úvodu sice vzala soupeřce servis, ale ta brzy obrátila vývoj a vedla 5:2. Cetkovská jen korigovala a set prohrála 4:6. Povzbuzená Rybáriková byla lepší i ve druhém dějství, vedla 4:1, a i když naše hráčka bojovala, prohru neodvrátila. Bylo tedy srovnáno 2:2 a o osudu utkání rozhodovala závěrečná čtyřhra. V úvodním setu na dvorci suverénně kraloval náš pár Vaidišová, Peschkeová a za dvacet minut vyprovodil soupeřky 6:1. Druhý set byl pravým opakem prvního. Slovenky se uklidnily, české hráčky nasazené tempo neudržely a výsledkem bylo podobně jasné vítězství hostujících tenistek 6:2. Vyvrcholení celého víkendu přinesl třetí set. Nervy všech hráček pracovaly na plné obrátky, skvělé údery střídaly chyby, všechny tenistky si prohrávaly servisy. České hráčky nakonec odpor soupeřek zlomily a při podání Vaidišové zápas ukončily.
V nesmírně vyrovnaném duelu byly tedy nakonec šťastnější české tenistky a mohou se těšit na baráž o Světovou skupinu.

ČESKO - SLOVENSKO 3:2
Cetkovská - Cibulková 5:7, 3:6
Vaidišová - Rybáriková 7:5, 6:4
Vaidišová - Cibulková 3:6, 6:3, 6:1
Cetkovská - Rybáriková 4:6, 3:6
Peschkeová, Vaidišová - Cibulková, Husárová 6:1, 2:6, 6:4.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme