Federer se těší na daviscupovou baráž

Nejlepší tenista světa Roger Federer vůbec poprvé v životě zavítal do Prahy, kde bude od pátku do neděle lídrem švýcarského týmu v daviscupové baráži s Českou republikou, a na dnešní tiskové konferenci se netajil, že je z české metropole nadšený. Vítěz dvanácti grandslamových turnajů si po příletu našel čas na procházku městem. V neděli s kolegy z týmu a v pondělí s přítelkyní Mirkou Vavrinecovou prošli Karlův most, Staré město i Hradčany a hráč nešetřil superlativy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Zdroj: ČTK

"Město je fantastické. Slyšel jsem, že je Praha hezká, ale nevěděl jsem, že je až takhle hezká. Je to podobné jako Řím, člověk může obejít památky pěšky," pochvaloval si. "Všichni, se kterými jsme se tady potkali, byli velmi milí," poznamenal k atmosféře v české metropoli, kde prý po památkách brouzdal prakticky nepoznán.

Ve švýcarském daviscupovém týmu se Federer objevil znovu po roce. Tradičně vynechává první kola a pak pomáhá zachránit Švýcary ve Světové skupině. "Davis Cup zatím není mým hlavním cílem. Jako světová jednička se musím soustředit na grandslamové turnaje a nemohu usilovat o všechny cíle," vysvětlil svůj postoj k týmové soutěži.

Zřejmě jeho nejslavnějším duelem s českým tenistou je jeho porážka od Tomáše Berdycha ve druhém kole olympijského turnaje v Aténách. Ke tři roky starému utkání se však už prý moc nevrací. "Už je to zapomenuté. Možná mi to budou připomínat zase příští rok před olympiádou, ale teď se o tom moc nemluví. Bylo to zklamání, ale zachránil jsem sezonu tím, že jsem vyhrál tři grandslamy," zavzpomínal Federer.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme