Šlágr Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City rozhodl Salah, slaví i Arsenal

Fotbalisté Arsenalu v 11. kole anglické ligy vyhráli 1:0 v Leedsu a vedou tabulku o čtyři body před Tottenhamem a Manchesterem City. Obhájci titulu v nedělním šlágru zaváhali v Liverpoolu, kterému podlehli 0:1 a poprvé v sezoně prohráli.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mohamed Salah po vítězném gólu

Mohamed Salah po vítězném gólu | Foto: Peter Byrne | Zdroj: PA Images / Profimedia

Daří se Chelsea, jež uspěla 2:0 na hřišti Aston Villy a ani v šestém utkání pod vedením nového trenéra Grahama Pottera neprohrála. O výhře hostů rozhodl dvěma góly Mount, který se prosadil poprvé v sezoně.

V El Clásicu kraloval Real Madrid, Barcelonu předčil 3:1 a dostal se do čela španělské ligy

Číst článek

Chelsea pod Potterovým vedením popáté za sebou zvítězila. Její jedinou ztrátou během šestizápasové série je remíza 1:1 se Salcburkem v Lize mistrů. Chelsea navíc už pětkrát po sobě neinkasovala.

Zápas v Leedsu byl krátce po výkopu přerušen, protože kvůli výpadku elektřiny nebyl k dispozici videorozhodčí. Fotbalisté obou celků odešli za pískotu fanoušků do kabin a hrát se začalo asi po půlhodině.

O jedinou branku se postaral v 35. minutě Saka, ale Leeds hlavně po přestávce nebyl daleko od vyrovnání. Bamforda několikrát vychytal brankář Arsenalu Ramsdale a v 64. minutě domácí útočník nevyužil penaltu, když minul.

Arsenal si tak vylepšil bilanci na devět vítězství a jedinou porážku a s 27 body vede tabulku o čtyři body. Navýšit náskok mu pomohlo i zaváhání Manchesteru City, který na Anfield Road prohrál 0:1 s Liverpoolem.

O první porážce mistrovského celku v probíhající sezoně rozhodl Salah, pětizápasový střelecký půst ukončil po rychlé akci v 76. minutě. Přihrávku si připsal i brankář Alisson, jenž k výhře přispěl také několika skvělými zákroky.

City našlo v Premier League přemožitele po 21 zápasech. Naprázdno vyšel i nejlepší střelec soutěže Haaland, který se neskóroval po sedmi duelech, v nichž dal 13 branek. Celkem má v lize na kontě 15 zásahů.

Naopak Liverpool, který se v závěru musel obejít bez trenéra Kloppa vyloučeného za protesty, se tří bodů dočkal po třech utkáních. V tabulce úřadujícímu vicemistrovi patří až osmé místo.

Manchester United hrál bez branek s Newcastlem. Po čtyřech porážkách bodoval Southampton, jenž remizoval 1:1 s West Hamem. Za londýnský celek odehráli celý zápas čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme