Juventus nepřipustil komplikace a je v semifinále. Postoupilo také Monako

Historie se tentokráte neopakovala. Fotbalisté Barcelony v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů nezopakovali senzační obrat a s Juventusem po remíze 0:0 vypadli. Kromě turínského klubu se mezi nejlepší čtveřici dostalo také Monako, které doma v odvetě porazilo Dortmund 3:1.

Barcelona/Monako Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Juventusu se radují z postupu do semifinále Ligy mistrů

Fotbalisté Juventusu se radují z postupu do semifinále Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

Po porážce 0:3 v Juventusu se psalo o tom, že bude-li chtít Barcelona do semifinále fotbalové Ligy mistrů, bude muset předvést další zázrak. Podobný jako o kolo dříve s Paris St. Germain. Jenže Juventus přijel do Katalánska takticky dobře připravený.

„Musíme útočit, útočit a potom ještě útočit," říkal na předzápasové tiskové konferenci domácí trenér Luis Enrique. Nemýlil se. Barca vyhrla hned od prvních minut své síly do ofenzivy, ale tím nechávala hodně otevřených oken v obraně. Juventus do nich pravidelně podnikal výpady a zlobil domácí beky.

Hosté ale po svých třech slušných možnostech v první čtvrthodině přece jen více zalezli k vlastní šestnáctce. Barceloně ale nepovolili téměř nic. Dvakrát měl blízko k brance Lionel Messi, ale v koncovce tentokráte selhal. Podobně jako jeho kumpáni Suárez s Neymarem.

Díky vítězství v prvním zápase tak Juventus postupuje do semifinále, kam se podívá po dvou letech.

Mezi nejlepšími čtyřmi celky se objeví také AS Monako. Knížecký klub si z Dortmundu přivezl vítězství 3:2 a doma začal nebojácně. Po třech minutách vedl díky brance osmnáctileté vycházející hvězdy Kyliana Mbappého.

Toho v 17. minutě napodobil Radamel Falcao. Kolumbijský střelec nastoupil do svého padesátého utkání v evropských pohárech a zapsal si 45. branku! Tuhle parádní statistiku mohl ještě vyšperkovat, ale další gól už mu nebyl souzen.

Místo toho přišlo po poločasové přestávce drama, když Marco Reus zblízka propálil brankáře Subašiće. Také Monako ale vývoj zápasu celkem bez problémů kontrolovalo. V 81. minutě definitivně zlomil hosty gól Germaina.

Celek z francouzské ligy se do semifinále nejlepší klubové soutěže podívá poprvé po třinácti letech.

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů – odvety:
FC Barcelona – Juventus FC 0:0
Rozhodčí: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Iniesta, Neymar – Chiellini, Khedira. Diváci: 96 290. První zápas 0:3, postupuje Juventus.

AS Monako – Borussia Dortmund 3:1 (2:0)
Branky: 3. Mbappé, 17. Falcao, 81. Germain – 50. Reus. Rozhodčí: Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Diváci: 17 135. První zápas 3:2, postupuje Monako.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme