Fotbalisty Liberce čeká AC Milán

Nionský los dnes přisoudil soupeře fotbalistům Liberce a Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů. Severočechy čeká italský gigant - AC Milán. Pražané, kteří musí ještě přejít přes gruzínský tým Torpedo Kutaisi ve 2. předkole, se střetnou s belgickým Racingem Genk. Těžko přemožitelného soupeře libereckých navíc právě dnes definitivně posílila brazilská hvězda Rivaldo z FC Barcelona.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Liberreckému trenéru Josefu Csaplárovi prý bezprostředně poté, co se dozvěděl soupeře, naskočila husí kůže: "Ne že by se člověk bál, hráli jsme s Lyonem, Dortmundem a dalšími, ale italský fotbal obdivuji a já jsem se nikdy netajil tím, že trenéři jako Lippi, Sacchi či Capello jsou jakýmisi mými učiteli." Kouč Severočechů zároveň zavzpomínal na začátek 90. let, kdy jezdil právě do Milána na hvězdy jako jsou Riijdkaard, van Basten, Gulit. "Hraju vlastně proti svým učitelům a je to pro mě svátek," dodal s úsměvem. Co se týče šancí na postup do základní skupiny Ligy mistrů, označil je Josef Csaplár slovem "senzace".

Útočník Liberce Jan Nezmar šance na postup vidí také jako mizivé a sílu Milánských vidí už v samotném jméně protivníka. Přesto dodal: "Každý zápas začíná od stavu 0:0 a my jsme svou sílu ukázali už minulý rok proti elitním evropským klubům. Určitě se budeme snažit postoupit."

Mezi Sparťany po nionském losu zavládl klid. Většina upozornila na fakt, že ještě před zápasem proti Genku je čeká duel s gruzínským Torpedo Kutaisi. Zároveň přiznali, že se jim nelíbila možnost dostat třeba ukrajinský Šachťor Doněck nebo jiného zvučného soupeře v podobě Fenerbahce Istanbul či dalších.

Los 3. předkola Ligy mistrů - hraje se 13. a 14. srpna, odvety 27. a 28. srpna:

Sporting Lisabon - Inter Milán, AC Milán - Slovan Liberec, Rosenborg Trondheim - Bröndby Kodaň/Dinamo Tirana, Šachťor Doněck - FC Bruggy/Dinamo Bukurešť, NK Maribor/APOEL Nikósie - AEK Atény, FC Barcelona - Vardar Skopje/Legia Varšava, Skonto Riga (Lot.)/Levski Sofie - Dynamo Kyjev/Pjunik Jerevan (Arm.), Lilleström SK (Nor.)/Željezničar Sarajevo (Bos.) - Newcastle United, Hammarby IF (Švéd.)/Partizan Bělehrad - Bayern Mnichov, Racing Genk (Belg.) - Sparta Praha/Torpedo Kutaisi (Gruz.), Maccabi Haifa (Izr.)/Belšina Bobrujsk (Běl.) - Sturm Štýrský Hradec, Celtic Glasgow - MŠK Žilina/Basilej, Feyenoord Rotterdam - Fenerbahce Istanbul, Zalaegerszeg (Maď.)/Croatia Záhřeb - Manchester United, Boavista Porto/Hibernians Paola (Malta) - AJ Auxerre, Lokomotiv Moskva - GAK Štýrský Hradec/Šerif Tiraspol (Mold.).

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme