Fotbalové ME začalo zápasem Česka proti Švýcarsku

Čeští fotbalisté hrají zahajovací utkání mistrovství Evropy. Nastoupili v Basileji proti domácímu Švýcarsku. Pro soupeře to bude první soutěžní zápas po dlouhé době, protože dva roky hráli jen přátelská utkání. V posledních porazili Lichtenštějnsko a Slovensko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanynka českého fotbalu

Fanynka českého fotbalu | Zdroj: ČTK

Čeští fotbalisté se ve skupině A postupně utkají s domácím Švýcarskem, Portugalskem a Tureckem. Zahajovací utkání celého turnaje proti Švýcarům je na programu dnes, proti Portugalcům si Češi zahrají v Ženevě ve středu 11. června, výkop je plánovaný také na 18 hodin. Skupina A vyvrcholí v neděli 15. června, kdy výběr Karla Brücknera nastoupí ve 20.45 hodin v Ženevě proti Turecku.

Přímou reportáž ze zahajovacího fotbalového utkání Švýcarsko-Česko vysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál po 18. hodině.

Sestavy

ČR: Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski - Galásek, Polák - Sionko, Jarolím, Plašil - Koller.

Švýcarsko: Benaglio - Lichtsteiner, Müller, Senderos, Magnin - Behrami, Inler, Fernandes, Barnetta - Frei, Streller.

Hrozba teroristického útoku během fotbalového Eura je vysoká. V rozhovoru pro deník Bild am Sonntag to řekl německý ministr vnitra Wolfgang Schäuble. Zároveň ale dodal, že úřady nemají konkrétní důkazy o plánovaných útocích.

Očekávané příjmy z mistrovství Evropy ve fotbale v Rakousku a Švýcarsku by měly být 1,3 miliardy eur, tedy více než 32 miliard korun. V Basileji to oznámil předseda UEFA Michel Platini. Předpokládaná částka je o 50 procent vyšší než byl výnos z posledního evropského šampionátu před čtyřmi roky v Portugalsku.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme