Malé šatny a kapacita pět tisíc fanoušků. Tým Arizona Coyotes hraje domácí zápasy NHL v univerzitní hale

Hokejisté v NHL běžně hrají v arénách s kapacitou těsně pod 20 tisíc diváků. Ti, co se ale představí na ledě Arizony, si ale musí zvyknout na mnohem menší prostředí včetně zázemí a šaten. Coyotes totiž nově hrají v Mullet Aréně, do které se vejde jen pět tisíc fanoušků.

Tempe (Arizona) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mullett Arena, dočasné sídlo hokejového týmu Arizona Coyotes

Mullett Arena, dočasné sídlo hokejového týmu Arizona Coyotes | Zdroj: Reuters

Když se řekne aréna pro NHL, fanouškům se nejspíš vybaví velká hokejová hala, jako je například newyorská Madison Square Garden.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž o hokejovém týmu Arizona Coyotes, který své domácí zápasy v NHL hraje v univerzitní hale

Co by teď za takový stadion dali hráči Arizony Coyotes, kteří se v této sezoně musí spokojit s mnohem skromnějšími podmínkami. Své domácí zápasy totiž hrají na stadionu pro univerzitní hokej.

První utkání v nové aréně chtěl tým Arizony udělat pompézní. Vždyť Mullet Aréna bude jejich domovem minimálně po tři sezony, na které mají Coyotes podepsaný kontrakt.

Proč univerzitní hala?

Do skromnějších poměrů musel klub zamířit poté, co se nedohodl na smlouvě s majiteli stadionu ve městě Glendale, kde hrál 19 let.

A tak teď budou hokejisté jezdit na druhou stranu od největšího města regionu Phoenixu do Tempe, kde sídlí arizonská státní univerzita. Právě s ní budou Coyotes halu sdílet.

Při oficiálním otevření Mullet Arény tak klub pozval svého nejproduktivnějšího hráče historie Shanea Doana a jeho syna Joshe, který hraje právě za univerzitní tým, aby vhodili slavnostní úvodní buly zápasu mezi Arizonou a Winnipegem.

A organizátoři si zajímavě pohráli i s názvem haly. Každému divákovi totiž před zápasem připravili na sedačku blonďatou paruku s tzv. muletem, tedy dlouhými vlasy na zátylku, jaké nosil například v 90. letech Jaromír Jágr.

Slova chvály pro pořadatele ale brzy vystřídala kritika samotného stadionu. Některým fanouškům, jako například fanynce v reportáži televizní stanice CBS, přijde hala malá. Není se čemu divit, když původní stánek Arizony v Glendale pojal o zhruba 12 tisíc lidí víc.

A zdvižené obočí příznivců zanechaly i na internetu kolující fotky šaten. Ty totiž moc neodpovídají zavedeným standardům v hokejové NHL. Především ta pro hosty je totiž v otevřeném prostoru, kde jsou jen ve čtverci postavené dřevěné skříňky a rozkládací židle.

„Bylo to fajn. Pět tisíc lidí je v pohodě, i když já hrál na univerzitě před deseti tisíci,“ ušklíbl se Blake Wheeler, útočník Winnipegu, který první utkání na novém ledě Arizony odehrál.

„Ale je to fajn. K tomu utkání jsme se snažili přistoupit jako ke kterémukoliv jinému. Bylo pro nás velmi důležité, takže pokud bychom se nechali rozhodit tím, že podmínky nejsou ideální, akorát bychom tak ztratili šanci na výhru. Celkově si myslím, že se ta situace nafoukla víc, než jaká ve skutečnosti je. Je to krásná aréna pro univerzitní hokej, určitě už jsem hrál na horších stadionech,“ popsal Wheeler, že samotní hokejisté možná zase tak pohoršení jako fanoušci na sociálních sítích nejsou.

I když třeba takový Mika Zibanejad těžko hledal slova. „Jo, je to určitě odlišná zkušenost. Dlouho jsem v takových podmínkách nehrál. Ale je těžké to hodnotit po jednom zápase,“ řekl útočník New Yorku Rangers po utkání v nové aréně Arizony, kde se postupně představí všech 32 týmů hokejové NHL.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme