Voráček přihrál na dva góly Columbusu, asistoval i Chytil. Colorado rozstřílelo Los Angeles

Hokejový útočník Jakub Voráček se podílel v NHL dvěma asistencemi na výhře Columbusu 5:1 nad Montrealem. Filip Chytil se vrátil do sestavy New Yorku Rangers po dvou zápasech, které vynechal kvůli problémům v horní části těla, a přihrávkou přispěl k vítězství 4:0 v Philadelphii. Colorado ve zbývajícím utkání středečního programu rozneslo i díky pěti bodům Nathana MacKinnona (3+2) Los Angeles 9:3.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček.

Jakub Voráček. | Foto: Jason Mowry | Zdroj: Reuters

Columbus nasměroval k výhře Jack Roslovic, který dal první dvě branky zápasu. Patrik Laine zvýšil na 3:0 dorážkou z ostrého úhlu po nepřesné střele Gustava Nyquista, jemuž přihrával do předbrankového prostoru Voráček.

Montreal ještě ve druhé třetině snížil tečí Ryana Poehlinga. Na jeho gól ale odpověděli Cole Sillinger a Emil Bemström, jehož vyslal Voráček do přečíslení dva na jednoho.

První dva góly Rangers vstřelil Kaapo Kakko, přičemž na 2:0 zvýšil ve 29. minutě po pasu Chytila. Český útočník jej našel před brankou bekhendovou přihrávkou od zadního mantinelu a připsal si dvacátý bod sezony (7+13).

Třetí gól přidal o chvíli později Artěmij Panarin a skóre uzavřel Andrew Copp při hře Philadelphie bez brankáře. Alexandar Georgijev potřeboval k nule 28 zákroků.

Colorado výborně začalo, už v 11. minutě vedlo 4:0 i s přispěním dvou branek Nicolase Aube-Kubela. Los Angeles ve druhé třetině snížilo dvěma góly, ale lídr NHL odskočil v rozmezí 34. až 50. minuty další smrští na 9:2.

MacKinnonovi zdatně sekundoval obránce Cale Makar (1+3). Avalanche, v jejichž brance dostal přednost Darcy Kuemper před Pavlem Francouzem, si vytvořili nový klubový rekord v počtu výher v základní části za sezonu (53).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme