Hokejisté do 18 let podlehli v úvodním duelu světového šampionátu Bělorusku 3:4

Hokejová reprezentace hráčů do 18 let nezvládla úvodní zápas na světovém šampionátu ve Švédsku. V základní skupině A podlehli svěřenci kouče Aloise Hadamczika Bělorusku 3:4. Čeští mladíci sice ve druhé třetině vyrovnali z 0:2 na 2:2, ještě do druhé přestávky ale prohrávali 2:4.

Umea Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté do 18 let při zápase s Běloruskem.

Čeští hokejisté do 18 let při zápase s Běloruskem. | Foto: Chris Tanouye/HHOF - IIHF images | Zdroj: iihf.com

„Je to pro nás těžká situace, ale pokud jsme dobré mužstvo, budeme z ní chtít ven. Týmu jsme věřili, ale nastoupili jsme tak v křeči, že se neuměl zbavit zodpovědnosti z utkání,“ okomentoval prohraný zápas trenér Alois Hadamczik.

Hokejisté vyhráli i třetí přípravný zápas před mistrovstvím světa, Německo přestříleli 5:4

Číst článek

Českému týmu vstup do utkání nevyšel a už po 12 vteřinách prohrával. Usov obral za brankou o puk Kubíčka, přihrál Oksenťjukovi a ten zblízka překonal Bednáře. Bělorusové se následně ubránili při trestech Kozoreze a Bujalského. Soupeř naopak v 18. minutě početní výhodu vteřinu před plánovaným návratem vyloučeného Volrába na led zužitkoval a od modré čáry se trefil přes clonu Děmčenko.

V úvodu druhé části Pinčuk po blafáku zakončoval bekhendem do prázdné branky, ale puk odpálil obránce Volráb a videorozhodčí potvrdil, že to stihl. Češi navíc díky Volčenkově faulu hráli přesilovku, kterou ve 24. minutě využil Haš. Jeho tečovaná střela z pozice za pravým kruhem skončila za Kolosovem.

Za tři minuty bylo vyrovnáno. Přikryl ještě šanci nevyužil, ale o chvíli později Mlčák trefil od modré čáry levý horní roh Kolosovovy branky. V polovině utkání však vrátil po Oksenťjukově přihrávce zpoza branky Bělorusku vedení Bujalskij. V 38. minutě navíc zakončil kombinaci úspěšnou tečkou Bělov a bylo to 4:2. „Před zápasem jsme si řekli, že po nás půjdou. Věděli jsme, jak hráli v přípravném zápase s Kanadou. Bohužel se nám nepovedl vstup tak, jak jsme si ho představovali, dali nám dva góly,“ shrnul výkon střelec gólů Mlčák.

Náskok byl příliš vysoký

Do třetího dějství už vyjel na led místo Bednáře náhradník Pařík, a i když neinkasoval, nebylo to nakonec českému výběru nic platné. V 53. minutě dal sice Volráb kontaktní gól, jenže na více už Hadamczikova družina ani přes závěrečnou power play nedosáhla.

Dalším soupeřem Čechů budou v sobotu Švýcaři.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme