Hradecký útočník Novotný je nejmladším střelcem v historii extraligy. Gólem přispěl k výhře nad Kladnem

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 8. kole extraligy na ledě Kladna 4:3 v prodloužení a posunuli se na páté místo tabulky. Rytíři, kteří ani ve čtvrtém domácím utkání v sezoně nedokázali vyhrát, se posunuli na předposlední místo tabulky. Utkání rozhodl v čase 64:47 Christophe Lalancette.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Novotný

Adam Novotný | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

V sestavě domácích se poprvé objevil útočník Smoleňák, který se do mateřského klubu vrátil v týdnu právě z Hradce Králové. Východočeši naopak premiérově nasadili teprve patnáctiletého forvarda Adama Novotného, který se stal historicky šestým nejmladším hráčem v soutěži.

V úvodu byli aktivnější Rytíři, hostující brankář Kiviaho ale výraznější šance likvidovat nemusel. V 7. minutě byl vyloučený Smoleňák, z brejku se ale prosadili domácí. Jejich radost však trvala krátce. Rozhodčí gól Plekance po kontrole u videa neuznali s odkazem na kontakt Sideroffa s finským brankářem. Vyloučili ale Okuliara za faul na kanadského útočníka, jehož střelu Plekanec dorážel.

Bezbrankový stav se změnil až ve 23. minutě, kdy Procházka obral o puk Lalancettea a překonal Kiviaha. O 81 sekund později již vedli domácí 2:0. Klepiš našel před brankou volného Tralmakse a lotyšský útočník nezaváhal. Stejně jako Procházka si připsal druhý gól v sezoně.

Nabuzený Hradec

Dvě inkasované branky Východočechy nabudily a výrazně přidali v útoku. A podařilo se jim vyrovnat. Nejprve se prosadil pohotovou dorážkou debutující Novotný, jenž se tak stal nejmladší střelcem v extraligové historii a poté překvapil Bowa v kladenské brance střelou z téměř nulového úhlu Okuliar. Slovenský reprezentant skóroval již posedmé v sezoně.

Středočeši v závěru druhé třetiny začali být opět nebezpeční v útočném pásmu a ve 44. minutě se dostali i do vedení. V bleskově využité přesilové hře si druhý gól v utkání připsal Tralmaks. Hradečtí ale dokázali rychle odpovědět a pohotově zakončující Zachar vyrovnal.

Oba týmy mohly rozhodnout v početních výhodách, čtvrtou branku ale přidat nedokázaly. Došlo tak na prodloužení, které ukončil 13 sekund před možným koncem Lalancette.

8. kolo hokejové Tipsport extraligy:

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Daňo (L. Hudáček), 43. L. Hudáček (A. Nestrašil, Daňo), 49. Kurovský (Čacho), 60. M. Růžička (D. Voženílek) - 31. J. Aaltonen (Skalický, Lantoši). Rozhodčí: Cabák, Kika - Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 3960.

 

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. D. Mikyska (O. Beránek, Černoch) - 3. Jurčík (Havelka, Demel), 9. Jaks (D. Kaše), 24. Koblasa (Hlava), 28. Baránek (D. Kaše). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš - Hynek, Hnát. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 5477.

 

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Řezníček (Macuh, Chmielewski), 18. Kunc (Kucsera), 22. Chmielewski (Macuh) - 14. K. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 40. Mertl (Malák, Holešinský). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4283.

 

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 5:3 (2:0, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Hyka (L. Sedlák), 15. Bučko (Radil, Paulovič), 28. Cienciala (Čerešňák, L. Sedlák), 49. Čerešňák (Hyka, L. Sedlák), 60. L. Sedlák (Hyka, Cienciala) - 29. Gazda (Ďaloga), 31. Moses (K. Pospíšil, Ďaloga), 33. Cingeľ (Flek, Moses). Rozhodčí: Hribik, Ondráček - Lhotský, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 9798.

 

Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodl. (0:0, 2:2, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 23. M. Procházka, 24. Tralmaks (Klepiš, Jarůšek), 44. Tralmaks (Ticháček, Plekanec) - 27. A. Novotný (M. Chalupa, Pilař), 31. Okuliar (Šťastný, Freibergs), 47. Zachar (R. Pavlík, F. Pavlík), 65. Lalancette (Blain). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Ondráček, Thuma. Vyloučení: 4:7, navíc Martenet - P. Marcel oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 2641.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme