Hokejisté Česka zdolali na MS Kanadu

Čeští hokejisté dál kráčejí světovým šampionátem v Rize bez prohry. Tentokrát nastoupili proti Kanadě a po šedesáti minutách hry se radovali z vítězství 6:4. Vedle Kanady poprvé na šampionátu prohráli také Švédové a Švýcaři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa v hokeji 2006

Mistrovství světa v hokeji 2006 | Foto: ihwc2006

Repríza loňského finále šampionátu mezi českým a kanadským týmem nabídla skvělý hokej. Kanaďané dokázali dotáhnout rychlé vedení soupeře 3:0, pak ještě nejproduktivnější hráč turnaje Crosby vyrovnal na 4:4, ale úřadující mistry světa definitivně posunula k výhře Balaštíkova střela od modré. Slováci měli dnes poslední šanci na to, jak si udržet naději na účast ve čtvrtfinále. Kritická situace vyburcovala i ne úplně zdravého kapitána týmu Mariána Hossu, který nastoupil s nedoléčeným zraněním kolena, přesto dvěma góly a jednou nahrávkou vedl tým k výhře 5:2. Švýcaři vzdorovali silnému Rusku dvě třetiny. Vymazali dvoubrankové manko, ale stav 2:2 neudrželi. Rusové zkraje třetí části hry proměnili dvě přesilovky, pak přidali další dvě trefy a vyhráli 6:3. Finové nastoupili proti nejslabšímu týmu osmifinálové skupiny E Norsku, bez problémů zvítězili 3:0 a zůstávají na šampionátu bez porážky.

Branky a nahrávky: 7. Hubáček (J. Hlinka), 9. Výborný, 14. Plekanec (Irgl), 36. Irgl, 47. Balaštík (Škoula), 54. Erat (Výborný) - 16. Robidas, 22. Richards (Calder), 32. Hamhuis (Boyes, Crosby), 42. Crosby (Bergeron). Rozhodčí: Schütz (Něm.) - Oskirko (Rus.), Wehrli (Švýc.). Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 7474.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme