Hopmanův pohár patří opět Američanům

Američtí tenisté Lindsay Davenportová a James Blake vyhráli Hopmanův pohár smíšených družstev v australském Perthu. Ve finále porazili slovenský pár Daniela Hantuchová, Karol Kučera 2:1 a obhájili loňské vítězství. Po boku Blakea hrála před rokem Serena Williamsová. O triumfu tenistů ze Spojených států rozhodla až závěrečná čtyřhra, kterou Davenportová s Blakem vyhráli 6:2, 6:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lindsay Davenportová a James Blake

Lindsay Davenportová a James Blake | Foto: EPA

V úvodní dvouhře si ve výborné formě hrající Lindsay Davenportová bez problémů poradila s Danielou Hantuchoovu za 51 minut 6:3, 6:1. Ve druhé dvouhře se ale americká dvojice dočkala první prohry v celé soutěži. Karol Kučera sice prohrával ve třetím setu 0:3, ale nakonec Jamese Blakea porazil v tie-breaku.

Slováci ve finále nahradili domácí Australany, kteří vyhráli skupinu B. Alicia Moliková si totiž právě v utkání proti Slovensku zranila chodidlo a nemohla v boji o Hopman Cup nastoupit.

Výsledky - finále:

USA - Slovensko 2:1

Davenportová - Hantuchová 6:3, 6:1
Blake - Kučera 6:4, 4:6, 6:7 (5:7)
Davenportová, Blake - Hantuchová, Kučera 6:2, 6:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme