Mladíci měli vyhrát, ale Švédům podlehli

I přes obrovský tlak v závěru naše hokejová dvacítka prohrála v posledním utkání na světovém šampionátu s týmem Švédska 1:2 gólem do prázdné branky. Ve skupině tak čeští mladíci skončí čtvrtí a ve čtvrtfinále se nejspíš na Nový rok střetnou s Kanadou. Úspěch našich zaznamenal Hemský po přihrávkách Krajíčka a Ustrnula, góly Seveřanů zaznamenali Hedlund a Jämtin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté si byli dobře vědomi, že pouze výhra jim zajistí třetí příčku a teoreticky slabšího soupeře v úterním čtvrtfinále. Hned od úvodních sekund se proto tlačili před švédského gólmana Lundqvista, jehož kvality prověřili v krátkém sledu po sobě Novotný, Sklenář a Plekanec. Seveřané trpělivě čekali na chyby, kterých se čeští beci znovu nedokázali vyvarovat. Přesto se štěstí přiklonilo ještě v úvodní dvacetiminutovce na stranu domácích. Při hře čtyři na čtyři se Hemský šikovně vyhnul Hedlundovi, namířil si to přímo před švédského gólmana a střelou pod horní tyčku otevřel skóre. Těsný náskok dokázali svěřenci Jaroslava Holíka udržet i v 52 sekund trvajícím oslabení ve třech proti pěti na začátku druhého dějství, ale Švédové byli posléze za svoji aktivitu po zásluze odměněni. Nikým nekrytý Hedlund objel Hronkovu branku a zasunul puk za záda českého gólmana. A mohlo být ještě hůř, kdyby o chvíli později nezastavila Öbergovu střelu tyčka. K výhře nepomohla ani závěrečná, minutu a čtyřicet sekund trvající hra bez brankáře, naopak pouhých 23 sekund před koncem vstřelil druhý švédský gól do opuštěné klece Jämtin.

Česká republika - Švédsko 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) Branky a nahrávky: 15. Hemský (Krajíček, Ustrnul) - 25. Hedlund (Eriksson), 60. Jämtin (J. Lundqvist, Jonsson). Rozhodčí: T. Favorin (Fin.) - Brunen (Kan.), Zajcev (Rus.). Vyloučení: 7:8, navíc Boháč 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 9300 (vyprodáno).

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme