Basketbalistka Burgrová jezdí v Hradci v nadživotní velikosti. Vstupenky na české zápasy jsou vyprodané

Do prvního zápasu českých basketbalistek na domácím evropském šampionátu zbývají necelé tři dny. Finální nominaci čítající dvanáct hráček musí trenér Ivan Beneš ještě nahlásit, ale příprava na turnaj vrcholí. Na některých basketbalistkách už je také lehce vidět předstartovní nervozita, která z většiny z nich spadne až s rozskokem úvodního utkání. Zájem nejen o české zápasy je velký.

Praha / Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka Ilona Burgrová v nadživotní velikosti na autobusech v Hradci Králové.

Basketbalistka Ilona Burgrová v nadživotní velikosti na autobusech v Hradci Králové. | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Člověk jak vidí, že se připravuje hokejová aréna, jak jsou tam billboardy, tak pociťuje, že se to blíží. Hrát šampionát na domácí palubovce je úplně něco jiného, než ho hrát třeba v Rumunsku, kam za námi přijelo pár oddaných fanoušků,“ přiznává pro Radiožurnál Alena Hanušová, která rozhodně patří ke zkušenější části jinak poměrně mladého národního týmu.

A má pravdu, pár fanoušků v hale rozhodně nebude. Na česká utkání v základní skupině hrané v Hradci Králové už totiž vstupenky nejsou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mistrovství Evropy v basketbalu žen v Praze a Hradci Králové

„K našemu milému překvapení zmizely hodně rychle. Vždycky, když se dala další vlna do prodeje, tak během pár dní byla pryč. V tuto chvíli jsou české zápasy vyprodané, ale pro fanoušky, kteří se nedostanou do haly, jsme připravili možnost fandit přímo před halou. Bude tam velkoplošná obrazovka, kde se budou přenášet všechny zápasy mistrovství Evropy,“ říká tiskový mluvčí České basketbalové federace Martin Peterka.

„Hradec je známý tím, že je sportovním městem. Byla jsem si sednout u autobusové zastávky v restauraci a skoro každý autobus má na sobě nějakou reklamu a upoutávku na mistrovství Evropy,“ vysvětluje možné důvody nebývalého zájmu o český ženský basketbal Ilona Burgrová.

Právě místní rodačka na tom ale také má svůj podíl. 194 centimetrů vysoká pivotka je totiž jednou z hlavních tváří šampionátu, a proto se objevuje v nadživotní velikosti na autobusech.

„Je to krásný, ale jsem z toho trošku v rozpacích. Přeci jenom jezdit si takhle po Hradci je asi unikum a obávám se, aby mě Hradečáci neměli plné zuby,“ říká Ilona Burgrová. Nejzkušenější členka české reprezentace nebyla pro fotku na autobusy ale vybrána náhodou.

„Říkala jsem, že jak držela balony a měla natažené ruce, tak bych to takhle fotit nemohla, protože já ten balon v ruce neudržím,“ směje se další podkošová hráčka českého národního týmu Alena Hanušová. 

Jakub Kanta, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme