‚Nejhůře čtvrté a bojujeme o medaile.‘ České ragbistky mají na dosah účast na olympijských hrách

Česká výprava je na Evropských hrách v Polsku nadále úspěšná. Ženská reprezentace v sedmičkovém ragby porazila ve čtvrtfinále Španělsko 17:12 a zahraje si semifinále. Národní družstvo se postupnými kroky přibližuje k vysněné metě – tou je účast na olympijských hrách. Vítěz turnaje v Krakově si totiž zajistí přímý postup na hry do Paříže.

Krakov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České ragbistky

České ragbistky | Foto: Iva Roháčková

Na píseň Holky z naší školky od dvojice Kotvald a Hložek nastupují české hráčky sedmičkového ragby k zápasům v Krakově. A jako by si reprezentantky vzaly slova z osmdesátkového singlu k srdci. V Polsku totiž rozjely, jak se zpívá, dívčí show.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí své vystoupení na evropském šampionátu české ragbistky

„Nejhůře budeme čtvrté a bojujeme o medaile. Doufám, že to v Česku někdo uslyší a přijde nás pozdravit,“ usmívá se česká ragbistka Kristýna Plevová, která přirovnala úspěch k letošnímu postupu českých baseballistů na prestižní turnaj World Baseball Classic.

„Nevím, jestli si pamatujete, kdy se kluci z baseballu dostali na super velkou akci, a myslím, že tohle teď zažíváme i my. Nikdo v Česku neví, že nějaké české holky hrají ragby, a teď budeme nejhůře čtvrtí na kvalifikaci na olympiádu. Na tohle už musí někdo slyšet.“

Reprezentantky v sedmičkovém ragby dokázaly zdolat Španělsko, které vyhrálo v Polsku svou skupinu. V sezoně pak nastupuje k zápasům v elitní světové sérii.

Češky tak rozhodně nešly do zápasu jako favoritky. Ve své skupině skončily druhé, když na závěr vysoko podlehly Velké Británii 5:37.

„Po zápase s Velkou Británií jsme se hodně semkly dohromady a řekly si pár chyb. Pořádně jsme se nahecovaly a řekly si, že nic není nemožné a i Španělky se dají porazit,“ raduje se Kristýna Riegertová, která položila proti Španělkám dvě pětky a pomohla tak k postupu do semifinále. V něm se Češky utkají s Polskem.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme