Formule 1 se po 40 letech vrací do Las Vegas. Ve městě se bude od listopadu jezdit noční závod

Do kalendáře mistrovství světa vozů formule 1 se v příštím roce vrátí Velká cena Las Vegas. V ulicích nevadského města se bude jezdit noční závod. Informoval o tom web šampionátu.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První pohled na trasu formule 1 v Las Vegas

První pohled na trasu formule 1 v Las Vegas | Zdroj: Formula 1

Dramatickou Velkou cenu Saúdské Arábie ovládl Verstappen, Leclerca předjel tři kola před koncem

Číst článek

Okruh v Las Vegas bude mít 6,12 km a povede kolem nejslavnějších míst ve městě, jako jsou fontány před rezortem Bellagio nebo hotel a kasino Caesars Palace. První ročník závodu by se měl uskutečnit v listopadu na 50 kol s předpokládanou maximální rychlostí 342 km/h.

„Není lepší místo pro závod formule 1 než hlavní město světa zábavy,“ uvedl generální ředitel F1 Stefano Domenicali. „Las Vegas je proslavené po celém světě, zejména jeho bulvár,“ přidal.

Do Las Vegas se formule vrátí čtyřicetileté přestávce - v letech 1981 a 1982 se tam konaly dvě Velké ceny. Oba závody se však tehdy jely na trati vytvořené na parkovišti hotelu Caesars Palace.

Půjde také o třetí americký závod v kalendáři. Od roku 2012 se jezdí v Austinu a letos do programu přibylo Miami. „Je to velká věc a je vidět, jak popularita formule roste,“ řekl Domenicali.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme