Spurt v 15. etapě Gira ovládl Američan McNulty a slaví životní úspěch. V růžovém trikotu zůstává Armirail

V 15. etapě Gira d'Italia zvítězil po spurtu tří uprchlíků Američan Brandon McNulty a vybojoval první triumf na Grand Tour. Pětadvacetiletý jezdec v závěru 195 kilometrů dlouhé etapy v ulicích Bergama předčil Ira Bena Healyho, kterému se nepovedlo zopakovat prvenství z osmé etapy, a Itala Marca Friga.

Bergamo (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brandon McNulty yvhrál 15. etapu Giro d'Italia

Brandon McNulty yvhrál 15. etapu Giro d'Italia | Foto: Jennifer Lorenzini | Zdroj: Reuters

V posledních kilometrech jeli pro úspěch v etapě McNulty s Healym, ale v závěru začali taktizovat a Frigo je i díky odvážné jízdě v technickém sjezdu ve městě dostihl. V dlouhé cílové rovině se přes ně rovnou přehnal, ale oba hned nastoupili k finiši, v němž měl nejvíce sil americký cyklista.

„Tohle se nedá ani popsat. Během časovky jsem onemocněl a nevěděl, co bude. Dneska se to takhle sešlo a mám z toho velkou radost. V posledním kopci jsem to zkusil, ale myslel jsem, že z toho nic nebude, protože Ben Healy na tom byl hodně dobře. Ve sjezdu jsem si orazil, pak jsme si pohrávali a nakonec došlo na sprint,“ líčil někdejší juniorský mistr světa v časovce.

V čele průběžného pořadí se udržel Francouz Bruno Armirail, který získal růžový trikot nečekaně v sobotní etapě. V posledním stoupání sice již neudržel krok se skupinou favoritů, kteří na něj najeli přes půl minuty, ale lídrem závodu bude ještě minimálně jeden den. V pondělí mají jezdci volno. 

Cyklistický závod Giro d'Italia - 15. etapa (Seregno - Bergamo, 195 km):

1. McNulty (USA/SAE Team Emirates) 5:13:39, 2. Healy (Ir./EF Education-EasyPost), 3. Frigo (It./Israel-Premier Tech) oba stejný čas, 4. Mollema (Niz./Trek-Segafredo), 5. Rubio (Kol./Movistar) oba -1:51, 6. Velasco (It./Astana-Kazachstán) -2:26, ...94. K. Vacek (ČR/Corratec-Selle Italia) -20:50.
Průběžné pořadí: 1. Armirail (Fr./Groupama-FDJ) 61:38:06, 2. Thomas (Brit./Ineos-Grenadiers) -1:08, 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -1:10, 4. Almeida (Portug./SAE Emirates) -1:30, 5. Leknessund (Nor./DSM) -1:50, 6. Caruso (It./Bahrajn-Victorious) -2:36, ...91. K. Vacek -2:10:26.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme