Čeští střelci získali v Káhiře dvě medaile ‚Podmínky byly skvělé, v Čechách už se trénovat nedalo‘, říkají

Hned dvě medaile vezou čeští střelci z finále Světového poháru v Káhiře. Olympijský vítěz Jiří Lipták získal bronz v trapu, když prohrál semifinálový rozstřel s Chorvatem Glasnovićem. Lucie Brázdová vystoupala ještě o jedno místo výš a Radiožurnálu Sport popsala, jak moc si svého výkonu a zisku stříbrné medaile v Egyptě váží.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lipták

Jiří Lipták | Foto: Ann Wang | Zdroj: Reuters

„Doteď pro mě byl největší úspěch vyhraný světový pohár v Koreji. Ale musím říct, že tohle je pro mě asi cennější, vzhledem k tomu, jak nahuštěná konkurence tam byla,“ říká česká střelkyně Lucie Brázdová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české střelce po turnaji v Káhiře

Navzdory konkurenci vybojovala stříbrnou medaili. K povedenému výkonu podle Brázdové přispěly i parádní podmínky na káhirské střelnici.

„Dělali jsme si s trenérem srandu před odjezdem, že jediný problém budu já. Měla jsem perfektně nastřílené diabolky, světlo je tu nádherné, už tady nejsou takové vysoké teploty. Podmínky byly skvělé,“ dodává. 

Na rozdíl od Česka, kde si čeští reprezentanti kvůli zimě tolik nezatrénují, jak přibližuje bronzový Jiří Lipták.

„U nás už panovaly nepříznivé podmínky pro trénink, takže jsme neodstříleli takové objemy, jaké bychom potřebovali,“ popisuje Lipták. 

Českým střelcům se na Světovém poháru dařilo. Puškařka Brázdová získala stříbro, Lipták byl třetí

Číst článek

I přesto předváděl Lipták téměř bezchybné výkony, až do semifinále. V něm se střetnul s Chorvatem Josipem Glasnovićem, olympijským vítězem z Ria a světovým rekordmanem. A souboj to byl nesmírně vyrovnaný.

„Rozhodl až následný rozstřel na sedmém terči. Tam jsem chyboval, Josip ho trefil a postoupil do boje o zlato. Na mě tím pádem zbyla bronzová medaile,“ vysvětlil boj o postup český střelec.

I s bronzem je ale Lipták spokojený a stejné pocity má i z celého roku.

„Tím bych asi celou sezonu hodnotil úspěšně, protože se mi podařilo získat pár medailí a dobrých výsledků,“ dodává bronzový medailista. 

Ještě úspěšnější byl pro Liptáka minulý rok, kdy triumfoval na olympijských hrách v Tokiu před krajanem Davidem Kosteleckým.

Adam Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme