Dvořákovi premiéra v UFC vyšla na výbornou. ‚Zápas jsem si užil,‘ hlásil po výhře nad Brazilcem

Český MMA bojovník David Dvořák vyhrál premiérový zápas v prestižní organizaci UFC v muší váhové kategorii do 57 kg nad Brunem Silvou z Brazílie na body. Sedmadvacetiletý zápasník si na galavečeru v Brasílii, který se kvůli pandemii koronaviru konal bez diváků, připsal čtrnáctou výhru v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Brasília (Aktualizováno: 10:02 15. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvořák se snažil být od začátku aktivnější, v závěru 1. kola ale inkasoval tvrdý kop na bradu. V dalších dvou kolech ale měl lehce navrch a těsné vítězství mu přiřkli všichni rozhodčí.

VIDEO: McGregorův návrat ve velkém stylu. Soupeře zničil za 40 vteřin, pak ho políbil na čelo

Číst článek

Bojovník z Hradce Králové si připsal 18. výhru z 21 zápasů. Devětadvacetiletý Silva, pro nějž to byl druhý duel v UFC, prohrál popáté z 15 soubojů.

„Z vítězství mám samozřejmě obrovskou radost. Jsem rád, že jsem už při prvním zápase mohl ukázat, co ve mně je, a to i přes relativně krátkou přípravu. Zápas jsem si užil, bavil mě. Bruno byl silný soupeř, byl to těžký zápas a já jsem rád, že se mi podařilo hned poprvé zvítězit,“ uvedl po zápase David Undertaker Dvořák.

Čtvrtý český zástupce

Dvořák se stal čtvrtým Čechem, jenž v UFC zápasil. V organizaci již působili Karlos Vémola, Viktor Pešta a naposledy Lucie Pudilová.

V lednu s UFC podepsal smlouvu Jiří Procházka, jenž na termín prvního zápasu zatím čeká. V Praze žije a trénuje také Uzbek Machmud Muradov, který do oktagonu nastupuje i s českou vlajkou.

David Dvořák se po úspěšné premiéře v UFC podělil s fanoušky o své pocity:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme